woensdag 8 oktober 2008

Midweek: Gerard Joling naar #1?

Dat is de grote vraag. ‘Ik hou d’r zo van’ van Gerard Joling staat weliswaar in de midweek op #1, maar wordt op de voet gevolgd door ‘Als ik met jou op wolken zweef’ van Frans Bauer & Marianne Weber, de huidige #1 in de Single Top 100. Wij gokken er op dat Gerard het overwicht behoudt, wat hem dan zijn vijfde #1-hit oplevert. Zeker is in ieder geval dat ‘Show me love’ van Robin S, na achttien jaar toch een top 10-hit wordt.

Wat de binnenkomers aangaat, zien we noteringen voor Guus Meeuwis met ‘Ik wil nooit meer naar huis’, Rob Ronalds met ‘Haar rode lampie’, Oasis met ‘The shock of lightning’, Anastacia met ‘I can feel you’ en Jean Claude Ades met ‘I begin to wonder 2008’.Ook zeker is het, dat Marco Borsato zijn #1-positie kwijt is met ‘Wit licht’. Na twee weken moet hij deze afstaan aan Bløf met het album ‘Oktober’ dat nu al bijna 2x zoveel verkoopt als dat van Marco. Ook een hoge binnenkomst is er voor ‘Saus’ van Rowwen Hèze, ‘Dig out your soul’ van Oasis en ‘Tell tale signs: the bootleg series 8’ van Bob Dylan. Onderin verwachten we ‘Pets & friends’ van de Zweedse Nina Kinert, misschien wel het mooiste album van dit moment.


Alweer een nieuwe #1 in de Single Top 100? En is Marco Borsato nu al zijn #1-positie kwijt in de Album Top 100? Het ziet er wel naar uit. Maar wil je het zeker weten? Stem dan aanstaande vrijdag af op de Hitflits, waarin we de highlights van de nieuwe lijsten aan je bekend maken. Tot dan!

1 opmerking: