zondag 16 mei 2010

Frans Duijts droomt (stilletjes) van Ahoy

Frans Duijts: Altijd te laat naar bed (24)

Vraagje: Wat hebben Monique Smit, Katy Perry en Frans Duijts met elkaar gemeen? Antwoord: dat ze alledrie deze week hun zevende hit scoren.

Nog maar drie jaar geleden deed Frans Duijts voor het eerst van zich spreken met het nummer ‘Samen op het strand’ (#82). Toen stond hij nog te boek als de André Hazes imitator. Met ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ (#32), een Hazes-cover, lukte het al langzaam dat imago af te schudden (inclusief zwarte zonnebril en dito hoed).

En met ‘Komt er voor mij een dag’ (#14 in 2009), waarvoor hij zelf ook tekstbijdragen leverde, was hij gewoon de artiest Frans Duijts. Sindsdien worden zowel de fanschare als de hits groter. Begin dit jaar mocht hij met ‘Ik mis je’ zijn eerste top 10-hit bijschrijven, het nummer stond zes weken in de top 10 met als hoogste notering #4. Daarnaast vinden ook zijn drie albums gretig aftrek, met als resultaat twee gouden plakken. Overigens vinden we wel dat de melodie van ‘Altijd te laat naar bed’ wel wat weg heeft van ‘Zomer in mijn bol’, inderdaad van André Hazes.

Een week geleden, op maandag 10 mei, vierde Frans zijn 31ste verjaardag en afgelopen zaterdag mocht hij drie nummers komen zingen in het TROS Muziekcafé. Daar liet hij weten in 2011 een groot concert te gaan geven. Nog geen Ahoy, maar iets in de buitenlucht, en dan voor zo’n 10.000 mensen. Ahoy komt later wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten