zondag 16 mei 2010

Mike van Dijk volgde advies van vrienden op

Mike van Dijk: De zin van het leven (95)

Hij was er zelf misschien niet eens aan begonnen, maar vrienden van Mike van Dijk (Oldenzaal, 30 maart 1975) adviseerden hem om een album op te nemen. Mike zong al van jongs af aan, maar maakte nooit echt werk van zijn carrière. Maar in 2004, nam hij op 28-jarige leeftijd zijn eerste album op met eigen repertoire, ‘Verloren tijd’. Een jaar later kwam Mike met ‘Ik kan niet zonder jou’, en in 2007 met ‘Ik ben er voor jou’ uit.

In drie jaar tijd drie volledige albums, dan moet je wel van goede huize komen of op zijn minst een stel mensen om je heen hebben die er vertrouwen in hebben dat het wel goed komt. Via zijn tekstschrijfster Alie Bakker kwam Mike in contact met Rolus Karssen (accordeon), die hem in contact bracht met producer Edwin van Hoevelaak. De opnames vonden plaats in de studio van Martin Sterken. Dat zijn dus de mensen die alle vertrouwen in de carrière van Mike van Dijk hebben.

Wellicht begint het succes voor Mike, wonend in Enschede, nu wel met ‘De zin van het leven’, binnen op #95. Het nummer is een cover van ‘Du bist die Sonne des Lebens’ van de Oostenrijkse, maar in Argentinië geboren, zanger Semino Rossi van zijn album ‘Die Liebe bleibt’ (#31 in 2009).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten