zondag 16 mei 2010

A silent express komt op stoom

A silent express: Will I be around (59)

Als je vergeleken wordt met succesvolle jaren ’80 bandjes als Duran duran en Simple minds, maar ook met een band van nu als White lies, dan heb je wel wat in je mars. Dat geldt zeker voor de groep A silent express uit Heerenveen. Ze bestaan al sinds 2004 en brachten in 2005 de mini-cd ‘Self titled’ uit. De nummers werden goed ontvangen en dat resulteerde in diverse optredens, waarbij ze het voorprogramma deden van onder andere Racoon en Green lizard. Daarnaast traden ze diverse keren op in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Polen en Tsjechië.

A silent express bestaat uit Rik Annema (zang/gitaar), Sanne Meems (drums) en de broers Dirk Sander (basgitaar) en Henk Jan Kooistra (toetsen). De groep stond in 2007 op Eurosonic, won in 2008 de publieksprijs in de Grote Prijs van Nederland en kwam in datzelfde jaar met het album ‘Get this right’.

In maart van dit jaar tekenden ze een contract met 8Ball, waarop onder andere Miss Montreal, Alain Clark en Bertolf ook hun platen uitbrengen. ‘Will I be around’, de eerste single werd direct door 3FM omarmt en riep het uit tot Megahit. Het nummer is de voorloper van een album dat in het najaar wordt uitgebracht.

Zoals gezegd, ze worden onder andere vergeleken met Duran duran. Het moet dan wel een eer zijn dat de videoclip van ‘Will I be around’ is geregisseerd door de in New York en Amsterdam woonachtige fotografe en regisseuse Stephanie Pistel van the Black eyed peas, DJ Tiësto, Robbie Williams en … Duran duran!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten