vrijdag 11 maart 2011

Album Top 100: ook hier Adele terug naar #1

Je kunt Adele wel wegjagen, maar ze komt altijd weer terug! Dat merkte de groep Bløf ook, want de koppositie in de albumlijst die ze vorige week van Adele overnamen, zijn ze deze week al weer kwijt. ‘21’ stijgt terug naar de bovenste plek in de Album Top 100, waardoor Adele opnieuw een dubbelslag maakt, nu ook haar single ‘Rolling in the deep’ terug naar de top is gestegen.

En dat doet Adele overtuigend: ze verkoopt drie keer zoveel albums als de nummer 2. En die #2 is de hoogste nieuwkomer van deze week, en het is een verrassende: Selah Sue. De Belgische zangeres komt onverwacht hoog binnen, want grote singlehits heeft ze nog niet gehad.

En Selah Sue is de hoogste van maar liefst vijf nieuwkomers in de top 10 deze week. Na de ex-#1-hit ‘Alles blijft anders’ van Bløf komt de groep de Staat binnen op #4 met ‘Machinery’. Vlak daarachter, we hadden het er al over bij de singles (zie #36), de groep Elbow met ‘Build a rocket boys!’. De oude rockers van R.E.M. hebben ook een nieuw album uit, ‘Collapse into now’, dat binnenkomt op #8 en vlak daaronder staat de soundtrack van de succesfilm ‘Gooische vrouwen’. De film is al binnen een dag goud, de muziek daarvan is nieuw op #9.

De overige nieuwkomers:
#11 Avril Lavigne: Goodbye lullaby
#32 Queens of the stone age: Queens of the stone age (special edition)
#35 Zo moeilijk: Nieuwe moves
#52 Lupe Fiasco: Lasers
#56 Buddy Miller: Majestic silver strings
#85 Buffalo Tom: Skins

Geen opmerkingen:

Een reactie posten