dinsdag 24 mei 2011

Ell & Nikki blijven niet bij elkaar

Ell & Nikki: Running scared (59)

In de weken naar de 56ste editie van het Eurovisie Songfestival, behoorde ‘Running scared’ van Elll & Nikki al tot één van de grote favorieten van het festival. Tijdens de eerste halve finale op dinsdag 10 mei, eindigde het nummer tweede achter Griekenland. En tijdens de finale op zaterdag 14 mei, zag het er al snel naar uit dat het nummer zou gaan winnen. Uiteindelijk won het liedje met 221 punten, 32 meer dan ‘Madness of love’ van Raphael Gualazzi.

Het duo Ell & Nikki is geen bestaand duo uit Azerbeidzjan, maar ontstond tijdens de voorrondes. Deze startten op 15 november 2010 en duurden tot 31 december, waarbij gedurende zeven weken telkens 11 deelnemers, elke dag een liedje moesten zingen. Aan de voorrondes deden dus niet minder dan 77 (!) deelnemers mee. Uiteindelijk bleven er vijf over in de finale op 11 februari, en daaruit koos een jury Ell & Nikki.

Eldar Gasimov (Baku, 4 juni 1989) komt uit een beroemde artiestenfamilie in Azerbeidzjan en begon al vroeg met zingen. Hij trad diverse keren op in Rusland. Eldar volgde pianolessen, studeerde af in internationale relaties en regionale geografie. Hij spreekt vloeiend Duits en dat kwam goed van pas in Düsseldorf.
Nigar Jamal (Baku, 7 september 1980) studeerde in 2001 af in economie en management. Haar muzikale helden zijn Christina Aguilera, Alicia Keys, Brandy Norwood, Craig David en Chris Brown. Sinds 2005 woont ze in Londen.

Zoals gezegd, het duo is min of meer bij elkaar gezocht voor het festival. Het is dan ook allesbehalve zeker of de twee nog samen verder zullen werken, want beide hebben ze hun eigen carrière. ‘Wellicht komen er nog een paar liedjes van de twee, maar het zal niet veel meer worden dan dat’, verklaarde Nikki onlangs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten