dinsdag 24 mei 2011

Lena schrijft toch (een beetje) geschiedenis

Lena: Taken bij a stranger (92)

De negentienjarige Lena Meyer-Landrut won in 2010 het Eurovisie Songfestival voor Duitsland met het nummer ‘Satellite’. Gelijk na het festival kwam het nummer binnen op de vijfde plaats, maar zakte de week daarop naar #32 en was na negen weken verdwenen. Zolang zal ‘Taken bij a stranger’ het zeker niet volhouden. Al in juni 2010 werd bekend gemaakt dat Lena opnieuw zou meedoen met het festival dat gehouden werd in Düsseldorf.
Het nummer werd geproduceerd door Stefan Raab, die niet alleen liedjes schreef voor eerdere deelnemers, maar in 2000 ook zelf deelnam met ‘Wadde hadde dudde da?’ dat de vijfde plaats haalde. Sinds 2009 is hij betrokken bij de nationale finales. Je kunt wel zeggen dat hij het Eurovisie Songfestival in Duitsland weer opnieuw op de kaart heeft gezet. Misschien weet hij hoe we Nederland de finale in kunnen krijgen?

geschiedenis

Lena had geschiedenis kunnen schrijven door de eerste act te worden die twee keer achter elkaar het Eurovisie Songfestival won. ‘Taken by a stranger’ van Lena kwam echter tijdens de finale op zaterdag 13 mei 2011, niet verder dan de tiende plaats. Ook een prestatie. Nu mag ze zich scharen achter Lys Assia (winnares van de eerste editie in 1956) en Corry Brokken (winnares in 1957), acts die het festival wonnen en het jaar daarop weer meededen, maar niet weer wonnen. Een illuster drietal dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten