zondag 24 juli 2011

Anna-G loog over haar leeftijd

G-lontra ft. Anna-G: Sharing secrets (Extrema Outdoor theme 2011) (15)

Afgelopen zaterdag zond BNN een samenvatting uit van het dansfeest ‘Extrema Outdoor 2011’, dat de week daarvoor, op 16 juli 2011, voor de zestiende keer plaatsvond in Aquabest in Best bij Eindhoven en live te volgen was via 3FM. De liefhebbers kunnen Extrema Outdoor dit jaar drie keer beleven. Op 25 juni was de Noorse editie, vorig weekend de Nederlandse en op 13 augustus de Belgische in Helcheteren.

En al die keren zal ‘Sharing secrets’ van G-lontra feat. Anna-G te horen zijn, want dat is het officiĆ«le themalied. Twee jaar geleden verzorgde G-lontra het themalied ook al, toen met ‘Give’, alleen waren Rockz feat. Chelc-d ook van de partij en scoorden ze er een #1-hit mee. Beide zijn dit jaar ‘ingewisseld’ voor Anna-G, een nieuw talent, G-lontra is gebleven. Daarachter zit Jan van Otterdijk, die zijn eigen muziekuitgeverij, Piapella, heeft. In september verschijnt daarbij de nieuwe single van Rachel Kramer die G-lontra heeft geproduceerd.

Achter Anna-G gaat de zestienjarige Anne Schellekens, geboren in Eindhoven en wonend in Hoogeloon, schuil. Anne is gek van musicals en deed in 2008 mee aan Holland’s Got Talent als Anne Wilson, waar ze het tot de derde halve finale redde. De naam Wilson komt van haar vader, Frank Schellekens, die ieder jaar de muzikale omlijsting verzorgt van een festival van goochelaars in Monaco en dat doet onder de naam Wilson. In 2008 mocht Anne met haar vader mee en trad ze daar op voor Prins Albert van Monaco. Terug in Nederland nam ze het nummer ‘Make that wish’ op voor Warchild.

leugentje

Op 1 oktober 2010 deed Anne mee aan ‘The voice of Holland’ en zong het nummer ‘Use somebody’. Jeroen van der Boom was de enige die zijn stoel draaide, waarmee ze een ronde verder kwam. Op de vraag hoe oud ze was, zei ze dat 18 was, terwijl ze dat dus nog niet was. Ze loog omdat ze anders niet mocht meedoen aan de talentenjacht. Vreemd is echter wel dat bij de screening die vooraf plaats vind, dit niet is opgevallen. Mensen moeten zich toch identificeren? Tijdens de tweede battle op 29 oktober, stond Anne tegenover Raffaela Paton, dat in het voordeel viel van Raffaela. Jeroen motiveerde de keuze van zijn team als volgt: “Anne, ik zie jou als The Voice. Maar over twee jaar. Wij kiezen unaniem voor RaffaĆ«la.”

Dan is ze inmiddels wel 18 jaar en hoeft niet meer te liegen over haar leeftijd. Maar of ze volgend jaar zich weer zal opgeven voor The voice of Holland? Wij denken het niet, zeker nu ze als Anna-G alle vrijheid heeft om bijvoorbeeld mee te werken aan een danceproject en het nummer ‘Sharing secrets (Extrema Outdoor 2011)’.

1 opmerking:

  1. Anna dus wel weer, maar weer gestrand. En toch is talentvol.

    BeantwoordenVerwijderen