zondag 24 juli 2011

Dario en Imca Marina hebben heel veel lol samen

Dario & Imca Marina:’n Heerlijke dag (56)

Al twee jaar achtereen is W-dreej uit Venlo winnaar van het Limburgs Vasteloavendleedjes Konkoer (LVK). Het trio, bestaande uit Quinn Warmerdam, Christel van Rijn en Hay Wilders, zingt hun liedjes in ‘t Venloos. In februari van dit jaar brak W-dreej ook landelijk door met het album ‘Vandaag’ uit 2010, dat tot #45 kwam. Met het titelnummer ‘Vandaag’ won W-dreej in 2010 het LVK. Dat nummer krijgt nu een Nederlandse versie in ‘’n Heerlijke dag’ van Dario & Imca Marina, dat binnenkomt op #56.

Dario Kreuger (Amsterdam, 30 december 1963), lag nog in de luiers toen Imca Marina (= Hendrikje Imca Bijl, Zuidbroek, 13 mei 1941) al een #1-hit had gescoord: ‘Soerabaja’ (in maart 1963). Imca zong in de jaren ’50 als soliste bij de Damster wichters en trad samen met haar moeder, die als tweede voornaam Marina heeft (vandaar Imca Marina), op met Spaanstalige liederen. Naast successen in Nederland, was Imca ook populair bij de Oosterburen. Haar voorlaatste hit was ‘Spanje mi amor’ dat in 1989 de 39ste plaats bereikte.
Imca is BAB, oftewel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand, wat betekent dat ze huwelijken mag sluiten. Over de samenwerking met Dario zegt ze: “Dario is een feestbeest. Niet iedereen heeft van nature dat gezellige in zich. Ik vind het leuk wat hij doet.” Dario werkt maar wat graag samen met de Groningse zangeres. “Overal waar we komen hebben we heel veel lol. We zijn heel gelukkig met ons liedje, mensen reageren daar goed op.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten