zondag 24 juli 2011

Dennis & Dennis coveren zomerhit

Dennis Bax & Def Rhymz: Fiësta Holanda (oy oy oy) (74)

‘Loca people (la gente esta muy loka)’ van Sak Noel ‘inspireerde’ Britt Dekker tot het maken van de hit ‘F*cking vet!!!’, dat net niet de top 10 haalde. Nu ‘Vem dançar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Ali ook doorgebroken is in ons land, kon je er natuurlijk op wachten, dat ook dat nummer een Nederlandstalige variant zou krijgen. Verantwoordelijk daarvoor zijn Dennis Bax & Def Rhymz die komen met ‘Fiësta Holanda (oy oy oy)’, want in ‘Vem dançar kuduro’ komt ook veelvuldig ‘oy oy oy’ langs.

Dennis Bax (Alphen aan den Rijn, 22 oktober 1982) werd drie jaar geleden bekend als deelnemer aan ‘De Gouden Kooi’, die hij na ruim een jaar moest verlaten. Hij hield er nog wel een relatie aan over met Nadia Derbane, die hem op 8 juli 2008 een dochter schonk: Jaycee-Lyn. Vijf maanden voor de bevalling scoorde Dennis een hit met ‘Laat me vrij zijn’, dat tot #53 kwam. Ook de opvolger, ‘Para papa’, een cover van ‘Rap das armas’ van Cidinho e Doca, haalde een jaar later de 53ste plaat.

tip

Bax weet dus hoe om te gaan met covers. Het idee om een Nederlandstalige versie te maken van ‘Vem dançar kuduro’, ontstond nadat hij een tip kreeg over het originele nummer, gezongen in het Portugees. Omdat Big Ali op het nummer loopt mee te brullen, zocht Bax contact met Def Rhymz, die het super vond. Rhymz doet in de videoclip twee dansjes, ‘de roeiboot’ en ‘de vliegtuig’, die volgens Bax al worden nagedaan door mensen in Portugal, Spanje en Griekenland. Naast deze cover heeft Bax ideeën genoeg voor een heel album. Daarnaast gaat hij presenteren voor een tv-zender, bij wie wil hij nog niet vertellen.

Def Rhymz (werkelijke naam Dennis Bouman (Paramaribo, 3 mei 1970) wilde 20 jaar geleden bekend worden. Maar toen hij bekend was, dankzij hits als ‘Doekoe’ (in 1999) en ‘De bom’ samen met Postmen (in 2000), beide #2 en de #1-hit ‘Schudden’ in 2001, vond hij er geen bal meer aan. In 2005 werd hij failliet verklaard en het duurde tot 2008, dat hij weer een hit scoorde: ‘Slippers’ feat. DJ Kicken dat #24 kwam. Inmiddels heeft hij in Heerlen een eigen Surinaams restaurant (‘Sunita’) en een discotheek.

boetes

Daarnaast tourt hij langs discotheken in Spanje, want er moet wel ‘doekoe’ (= geld) op de plank komen. Om bijvoorbeeld een openstaande boete van € 3525,-- te betalen voor openstaande boetes. In maart werd hij in Panningen door de politie opgepakt op verdenking van veelvuldig zwartrijden. Daarnaast zou hij ook 21 dagen de cel in moeten. Maar ondanks alles, blijft Dennis Bouman ‘altijd positief’.

Overigens zijn Dennis Bax & Def Rhymz niet de enigen die een Nederlandstalige versie opnamen van de hit van Lucenzo. Ook de Brabantse zanger Joeri Plaizier ging er mee aan de gang en kwam tot ‘Oy oy oy (Danza Kuduro)’, dat dichter bij het origineel ligt dan ‘Fiësta Holanda (oy oy oy)’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten