zondag 24 juli 2011

Red hot chilli peppers hebben genoeg nummers voor een dubbelalbum

Red hot chilli peppers: The adventures of Rain Dance Maggie (28)

Het was groots aangekondigd: op maandag 18 juli 2011 zou om 20.30 uur op 3FM in ‘Met Michiel’, de wereldpremiĆØre plaatsvinden van ‘The adventures of Rain Dance Maggie’, de nieuwe single van the Red hot chili peppers. Helaas voor Michiel Veenstra Veenstra, lekte het nummer het weekend daarvoor al uit via de officiĆ«le website van de Peppers. Niettemin draaide hij het nummer wel die avond om half negen! Zoals verwacht is het nummer de komende week zowel Alarmschijf als Megahit.
The adventures of Rain Dance Maggie’ is de eerste single van de Peppers in vier jaar, sinds ‘Hump the bump’ dat in 2007 tot #43 kwam. De nieuwe single is de negentiende notering in Nederland voor de groep, die vele bandwisselingen heeft gekend. In februari werd Josh Klinghoffer officieel aangekondigd als de vervanger van gitarist John Frusciante, die inmiddels zo’n vijf soloalbums heeft uitgebracht en daarnaast groepen produceert als Wu-tnag clan en George Clinton. Naast Klinghoffer, bestaan de Peppers nu uit Michael ‘Flea’ Balzary (basgitaar, piano, achtergrondzang), Anthony Kiedis (zang) en Chad Smith (drums, percussie). Balzary en Kiedis zijn de mannen van het eerste uur, uit 1983.

Nederland

Op 16 november komen de Peppers naar Nederland voor een concert in Ahoy in Rotterdam. De aanwezige fans kunnen dan van harte lust meezingen met de nummers van ‘I’m with you’, het tiende studioalbum dat vanaf 26 augustus te koop is. Hoewel er genoeg nummers tussen september 2010 en maart 2011 zijn opgenomen voor een dubbelalbum, kiest de groep toch voor een enkel album, omdat ze een dubbelalbum iets teveel van het goede vonden. In 2006 kwamen ze wel met een dubbelalbum, ‘Stadium arcadium’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten