zondag 2 oktober 2011

3js scoren meer hits in kortere tijd dan Nick & Simon en Jan Smit

3js: Toen ik jou vergat (48)

Afgelopen vrijdag werd bekend dat er ruim 450 inzendingen waren binnengekomen bij de TROS, die meedingen naar het Nationale Songfestival op 26 februari 2012. Eentje daarvan is al bekend: ‘Luchtkasteel/Nothing is gonna stop me now’ van Los Angeles, the voices, de groep van Gordon. Eind november maakt de TROS bekend welke zes of zeven acts doorgaan naar die finale en dan weten we wie er kans maakt op een ticket naar Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, waar in mei 2012 het Eurovisie Songfestival wordt gehouden. De junioren doen het al jaren beter dan de ‘oudjes’. Afgelopen zaterdagavond werd bekend dat Rachel met ‘Teenager’ ons land gaat vertegen op 3 december 2011 in Armenië.

Terug naar de 3js die ons land het afgelopen jaar vertegenwoordigden in Düsseldorf met het nummer ‘Je vecht nooit alleen’, dat het slechtste resultaat haalde van de afgelopen zeven jaar: laatste. In de hitparade ging het daarentegen heel goed met het nummer, want het eindigde in twee versies bovenaan. ‘Je vecht nooit alleen’ was één van de vijf liedjes dat de 3js zongen tijdens het Nationale Songfestival op 30 januari. ‘De stroom’ was na ‘Je vecht nooit alleen’ het populairste liedje en werd dan ook de tweede single dit jaar, met als resultaat #12. Nu komen de heren met ‘Toen ik jou vergat’ dat vierde eindigde in januari, na ‘Weelderig waardeloos’ en voor ‘Ga dan niet’.

sneller dan plaatsgenoten

In 2007 scoorden de 3js hun eerste hit met ‘Kom’ (#24 in 2007). Sindsdien scoorden ze ieder jaar minstens drie hits, in 2007 zelfs vier. Met ‘Toen ik jou vergat’ zijn ze toe aan hun zestiende notering. Hun plaatsgenoten, Nick & Simon, scoorden in totaal ook zestien hits, maar hadden daar een jaar langer voor nodig. Jan Smit, ook uit Volendam, scoort met ‘Hou je dan nog steeds van mij’, deze week binnen op #19 (zie daar), zijn 27e notering. Jan had voor zijn zestien hits zelfs tien jaar nodig!

Op 29 oktober geeft het trio hun jaarlijkse concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam, getiteld ‘Hoger harder verder’. Gasten zijn Ellen ten Damme, Bertolf, Raphael Gualazzi (tweede op het Eurovisie Songfestival) en Miss Montreal. Daarentegen zijn de 3js zelf te gast tijdens de concerten van Jurk!, waar ook Jan Smit, Waylon, Racoon en Roel van Velzen langskomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten