zondag 2 oktober 2011

Bolleboos Erik houdt ook van muziek

Erik Arbores: Bliss (20)

Na ‘Lucky now’ van Ryan Adams (op #77), is ‘Bliss’ van Erik Arbores het tweede nummer dat deze week binnenkomt nadat het in De Wereld Draait Door te horen was. En beide acts waren afgelopen maandag te gast.

Erik Arbores is het pseudoniem van Erik van den Boom (Rotterdam, 4 augustus 1997), een zeer pientere jongen. Ten minste dat mag je wel zeggen van een jongen die op de lagere school groep drie overslaat, als elfjarige met een Cito-score van 547 aan het Stedelijk Gymnasium Schiedam begint en daar zelfs drie klassen overslaat; de eerste vier jaar deed hij in één jaar. Zijn werkstuk ‘Entanglement and Bell’s inequality’ over de compleetheid van de quantummechanica, dat hij in 2010 schreef voor de finale aan de wiskunde olympiade, werd beloond met de Wynand Wijnenprijs voor beste VWO profielwerkstuk.

Momenteel studeert Erik technische natuurkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Die wijsheid heeft hij vast niet van zijn vader, die kunstenaar is en maker van abstracte schilderijen. Wellicht heeft hij zijn intelligentie van zijn moeder, die is jurist, heeft op het conservatorium gezeten en speelt piano.

ook muziek

Gelukkig houdt Erik niet alleen van studeren, maar ook van muziek, want anders zouden we hier geen aandacht aan hem besteden. Want naast zijn wetenschappelijke interesse, heeft muziek ook zijn aandacht. Hij downloadde het muziekprogramma FL studio en ging er mee aan de gang. Nadat Erik een melodie heeft verzonnen op de piano, wordt de rest van een nummer met behulp van dat programma, op de computer gemaakt.

Erik was al eerder te gast in De Wereld Draait Door. Op 28 april 2011 zat hij nog voor zijn Gymnasium examen, en liet voor het eerst wat van zijn muziek horen. Armin van Buuren luisterde op afstand en was onder de indruk van zijn kunnen. Een tijdje later heeft Armada Music, het label van Armin, contact met Erik gezocht en dat leidde tot een contract op het ZOUK label.

Naast diverse remixen en muziek bij soundtracks (waaronder ‘Avatar’,‘Prince of Persia’ en ‘Alice in wonderland’), heeft Erik een aanbod van Universal om nummers te maken die dan door andere artiesten worden gebruikt. Hij hoopt daarbij op Lady Gaga. Voorlopig moet Erik het doen met succes in eigen land met de EP ‘Take it’, waarvan ‘Bliss’ binnenkomt op de twintigste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten