zondag 2 oktober 2011

Coaches The voice of Holland voor één week zelf #1

The voice of Holland: One thousand voices (1) *** eerste week op #1 ***

Geheel volgens de verwachting pakken de coaches van The voice of Holland met ‘One thousand voices’ deze week de eerste plaats. Het nummer stijgt in de tweede week van de elfde naar de eerste plaats en dat is pas voor de tweede keer, waarover zo dadelijk meer.
Vorige week was het nummer volledig te zien in de eerste aflevering van het tweede seizoen, waar 3.271.000 mensen naar keken, dus dat was kat in ’t bakkie. Vanaf nu moet het nummer het op eigen kracht doen en dat blijkt een stuk lastiger. Volgens de eerste cijfers zal ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra de eerste plaats terugpakken, ondanks dat er afgelopen vrijdag 3.514.000 keken, een kleine 300.000 meer. De nieuwe verkoopweek is echter pas begonnen, dus het kan nog heel anders aflopen.

Een sprong naar de eerste plaats vanaf de elfde positie is vier keer eerder voorgekomen, maar in een tweede week nog maar één keer. Wij zetten ze alle vijf op een rijtje, met tussen haakjes het aantal weken dat nodig was om #1 te komen en de standen:
1981: Lobo: The Carribean disco show (3: 47-11-1)
1985: USA for Africa: We are the world (2: 11-1)
1987: Michael Jackson: Bad, in de derde week: (3:84-11-1)
1989: Margeret Singana: We are growing ‘Shaka Zulu theme’ (3: 60-11-1)
2011: The voice of Holland: One thousand voices (2: 11-1)

De andere #1 in twee weken tijd, was ‘We are the world’ van USA for Africa. Er is nog een overeenkomst tussen beide nummers, en dat is beide liedjes voor een goed doel zijn. ‘We are the world’ voor de honger in Afrika (opbrengst zo’n $ 90 miljoen), ‘One thousand voices’ voor kinderen die wat extra aandacht nodig hebben. Stichting Heppie zal dan ook zeer blij zijn met de #1-hit van The voice of Holland.

eerste #1-hit

The voice of Holland bestaat uit vier acts, waarvan er twee al meerdere #1-hits hebben gescoord: Marco Borsato (16 stuks), Nick & Simon (8 stuks). De andere twee, Angela Groothuizen en Roel van Velzen, kunnen deze week eindelijk hun eerste #1-notering bijschrijven. Van Velzen kwam tot deze week niet hoger dan de zesde plaats, dat was in 2008 met ‘When summer ends’.

Angela Groothuizen scoorde solo twee keer, met als hoogste notering #13 voor ‘Niets blijft’ in 2010. Als één van de zes zangeressen in de Dolly dots werd ze twee keer afgehouden van de eerste plaats en in beide gevallen twee weken achtereen door hetzelfde nummer. In 1982 met ‘Do wah diddy diddy’ door ‘Private investigations’ van Dire straits. En twee jaar later met ‘Love me just a little bit more (totally hooked on you)’ door ‘You are’ van Dolly Parton.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten