zondag 2 oktober 2011

Adlicious gaat de wereld rond

Adlicious: Flavour (82)

Tja, en dan is er die moeilijke tweede single. Ook Adlicious, tweede bij X-factor, moet daar na ‘Maniac’ (één weekje op #35 in juni) aan geloven. Sinds het einde van X-factor, zijn ze druk wezen touren en wordt er hard gewerkt aan nieuwe nummers.
‘Flavour’, binnen op #82, valt daar nog niet echt onder, want het nummer stamt al uit 2009, geschreven door zanger Jordy van Toornburg. Anno 2011 heeft hij het samen met Laise Sanches en Shirley Spoor, de andere twee leden van Adlicious, herschreven. De reden om het nummer nu uit te brengen, is omdat ze denken dat het wel een hit kan worden. Als artiest verwacht je dat toch van elk nummer dat je uitbrengt? Als je niet meer in jezelf gelooft, moet je er mee kappen!

geleend?

Er gaan echter stemmen dat de melodie van ‘Flavour’ ‘geleend’ zou zijn van het nummer ‘Damaged’ van de Amerikaanse r&b groep Danity Kane uit 2008 (#10 USA). De overeenkomst tussen beide groepen, is dat Danity Kane ook meedeed aan een talentenjacht: de derde serie van ‘Making the band’ in 2005. Of er ook een overeenkomst bestaat tussen ‘Flavour’ van Adlicious en ‘Damaged’ van Danity Kane, mag je zelf uitmaken.

buitenland

Voordat Adlicious tweede werd bij de Nederlandse X-factor, kwamen ze tot de 50e plaats in de Britse editie. Mede daardoor hebben ze buiten onze landsgrenzen al meer bekendheid dan Rochelle, onze winnares van X-factor. Na België doet Adlicious Polen aan, van daaruit gaat de groep via Azië naar Noord-Amerika, waarna Zuid-Amerika en Afrika op het tourschema staan. Daarna komen ze terug naar Europa. Maar eerst doen ze een klassiek nummer in ‘De tiende van Tijl’ van Tijl Beckand, waarin Tijl bekende artiesten klassieke nummers laat zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten