zondag 16 oktober 2011

Dubbelgoud voor Byentl

Byentl ft. Tarif: Maniac of love (22)

Afgelopen dinsdag, 11 oktober, ontving Byentl uit handen van het duo (Ronny) van Brabant & (Richard) Rijk van Radio 8FM twee gouden platen, eentje voor ‘Taking back my heart’ (#10 in juli/augustus) en eentje voor ‘Let me rule the world’ (#10 in september). Dat betekent dus dat er van elk nummer minimaal 10.000 stuks verkocht moeten zijn. Volgens Marjorie Lammerts oftewel Byentl, was Radio 8FM het eerste station dat ‘Taking back my heart’ draaide, dus daar is ze de dj’s heel dankbaar voor.
‘Maniac in love’ is in drie jaar tijd de twaalfde hitsingle voor Byentl. En alle ingrediënten zijn aanwezig voor een zevende top 10 notering. Het nummer, dat wederom geproduceerd is door het gouden team van Future presidents swingt aan alle kanten, de videoclip is top, dus die gouden plaat is een kwestie van tijd. Daarnaast zou het nummer wel eens die stations over de schreef kunnen trekken, die tot nu toe mondjesmaat of niet haar singles draaiden.

Het nummer is niet afkomstig van haar tweede album ‘Persistence’, dat in augustus verscheen en waarvan drie nummers een notering kregen. Dat zou er op kunnen wijzen dat ze al weer bezig is aan haar derde album. Zeker is wel dat ze ook dit jaar weer met een kerstnummer komt.

Byentl zingt ‘Maniac in love’ samen met Tarif, voluit Costatinus Tarif Heljanan, geboren in Zevenaar (1971) en één van de beste achtergrondzangers die Nederland kent. Hij zingt onder andere bij Ruth Jacott, Trijntje Oosterhuis en the Golden earring. ‘Maniac in love’ mag officieel zijn eerste hit zijn, maar Tarif stond al eerder genoteerd. In februari zong hij samen met zijn New gospel sensation uit Uithoorn, op ‘Wat een w♥nder’ van Vinzzent dat de zestiende plaats bereikte. Tarif, vader van vier zonen, heeft in Zevenaar culturele theatershows geproduceerd van zang en dans voor en door kinderen, waarvoor hij in de Cultuurprijs 2010 ontving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten