zondag 16 oktober 2011

Joe Goddard maakte van een ballad een dancenummer

Joe Goddard feat. Valentina: Gabriel (45)

Een wel zeer intrigerend nummer komt deze week van Joe Goddard feat. Valentina met ‘Gabriel’. 3FM dj Coen Schwijnenberg is er helemaal dol op en draait het nummer dan ook regelmatig in de Coen & Sander Show.

Joe Goddard is een druk mannetje. Samen met Alexis Taylor is hij de stimulerende kracht in de Britse groep Hot chip. Daarnaast vormt Joe samen met Raf Rundell het duo the 2 Bears. Na een tournee met Hot chip was Goddard wel aan rust toe, maar dat betekende nog niet dat daarmee de muziek op een zijspoor werd gezet. Tijdens die ‘vakantie’ werkte hij aan diverse projecten, waaronder ‘Gabriel’ met zangeres Valentina.

Het dansnummer ‘Gabriel’ is al een paar jaar oud en was aanvankelijk een ballad, waarbij haar zang op meerdere sporen was opgenomen, zodat het net klonk alsof er meer mensen zingen. Toen de manager van Valentina het nummer voor het eerst liet horen aan Goddard, liet hij weten, dat als er niets mee gedaan zou worden, hij er zelf dolgraag een dansplaat van wilde maken. Goddard kreeg de vrije hand en maakte van ‘Gabriel’ het nummer zoals we dat nu kennen. Valentina heeft laten weten binnenkort ook de originele versie van ‘Gabriel’ uit te brengen.

Valentina heet voluit Valentina Pappalardo, is 26 jaar en geboren in Italië. Op jonge leeftijd verhuisde ze naar Salisbury in Zuid-West Engeland, sinds 2004 woont ze in Londen. De muziek van Joni Mitchell en Carole King inspireerden haar tot het spelen op gitaar en het snaarinstrument de dulcimer. In april bracht Valentina de EP ‘Weights’ uit, opgenomen toen de relatie met haar vriendje ten einde liep, die de nummers nog wel heeft mede geproduceerd. Samen met Goddard heeft ze inmiddels meerdere nummers geschreven die op haar of zijn album komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten