zondag 16 oktober 2011

Elvis Presley voor de derde keer in de remix

Elvis Presley: Pocketful of rainbows (Spankox remix) (71)

Als er één artiest is, die zowel tijdens zijn leven als na zijn dood hits blijft scoren, dan is het Elvis Presley. Tijdens zijn korte leven (hij overleed in 1977 op 42-jarige leeftijd), stond hij al met 58 nummers in de hitparade. De jaren daarna werden diverse nummers heruitgebracht, waardoor hij in december 2007 met ‘Burning love’ de honderdste notering behaalde. We hebben daar destijds middels een special uitgebracht aandacht aanbesteed.

Vorig jaar mocht onze eigen Lisa Lois een postuum duet met the King opnemen ter gelegenheid van zijn 75e geboortedag. Dat werd ‘Love me tender 2010’ dat een weekje op #85 stond. Er gaat dus (bijna) geen jaar voorbij, of er wordt muzikaal stil gestaan bij hetzij zijn geboortedag of zijn sterfdag. De touwtjes daarvan zijn in strakke handen van de nabestaanden van Elvis, die bepalen wat voor materiaal van hem wordt uitgebracht én wanneer.

Tot nu toe ging het voornamelijk om heruitgave van nummers. Met uitzondering van ‘A little less conversation’ van Junkie XL (#1 in 2002) en ‘Rubberneckin’ van Paul Oakenfold (#4 in 2003), zaten daar geen remixen onder. Naast de genoemde dj’s kreeg de Italiaan Agostino Carollo oftewel Spankox, officieel toestemming om met Elvis zijn nummers aan het werk te gaan. In 2008 kwam Spankox al met het album ‘Re:Versions’ onder de naam Elvis vs Spankox en een jaar later moesten de kerstnummers van Elvis er aan geloven op ‘Christmas remixes’.

Nu komt Spankox met het album ‘Re:Volution’, waarvan ‘Pocketful of rainbows’ de single is. Zelf zegt hij al sinds zijn vijfde een groot fan te zijn van Elvis. De remixen zijn dan ook een eerbetoon aan Elvis. ‘Pocketful of rainbows (Spankox remix)’ is oorspronkelijk een nummer uit 1960, opgenomen op 6 mei voor de film ‘G.I. blues’, waaruit ook ‘Wooden heart’ (muss I denn …)’ (#3 in 1977) kwam.

Spankox, geboren in Roverto, vlakbij het Garda meer, is afgestudeerd in de kunst. In 2004 scoorde hij een hit met ‘To the club’ (#45).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten