zondag 29 april 2012

Twenty 4 seven heeft nieuwe zangeres

Twenty 4 seven feat. Stay-C & Li-Ann: The reason (91)

Al in 2010 kondigde Ruud van Rijen, de man achter Twenty 4 seven, een single aan met een nieuwe zangeres: Li-Ann. Die is er nu eindelijk: ‘The reason’. Als we de C.V. van Li-Ann bekijken, dan blijkt dat we haar al langer kennen.

Li-Ann heeft voluit Lianne Lucia van Groen (Zaandam, 17 maart 1985), en was één van de vijf zangeressen van Raffish dat eind 2004, de talentenjacht ‘Popstars – the rivals’ door het scoren van een #1-hit met ‘Plaything’. In 2006 stopte Raffish en kort daarna werd Lianne benaderd door Regi Penxten (bekend van Milk inc.), om de leader van het Belgische tv-programma ‘We like to party’ in te zingen. De tune verscheen op single onder de titel ‘Friday’ en werd een Top 20 Hit in Vlaanderen.

In 2007 nam ze als Li-Ann de single ‘Pop the cherry’ op dat een weekje op #95 stond. Twee jaar later maakt ze samen met Sharon Doorzon (ook voormalig Raffish) deel uit van Twenty 4 seven en sinds 2010 is ze de enige zangeres. In dat jaar verscheen ‘Slave to the music (reloaded)’, dat niets deed.

Sinds 1991 komt de mannelijke inbreng van rapper Stay-C. Stacey ‘Stay-c’ Paton (Rotterdam, 31 januari 1969) bracht in 1988 zijn eerste single uit ‘Turn up the music’. Twee jaar later werd hij gevraagd om een rapper te vervangen die ziek werd en op het punt stond op tournee te gaan door Europa als voorprogramma van Twenty 4 seven featuring Captain Hollywood, dat bestond uit zangeres Nance en rapper Tony Dawson-Harrison. Toen Tony in 1991 de groep verliet wegens een meningsverschil met Ruud van Reijen, de man achter Twenty 4 seven, vroeg ze Stay-c om hem te vervangen.

Die wisseling was niet verkeerd voor de dance-act, want vanaf dat moment scoorden ze de ene na de andere hit in binnen en buitenland, waaronder ‘Slave to the music’ en ‘Is it love’, beide #6 in 1993. Nadat de twee elkaar in 1996 niet meer konden luchten of zien, stapte Nance er uit, en ging Stay-C verder met zangeres Stella. Ook bracht hij nummers uit onder zijn eigen naam Stacey Paton en als Stay-C Paton. Vorig jaar scoorde hij met ‘I am no superman’ een #11-hit, samen met Jeronimo. Daarnaast heeft Stacy-C zijn oude liefde, het draaien van house classics, opgepakt en kun je hem dus tegenkomen op vooral 90-er jaren feesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten