zondag 29 april 2012

C2C leerde alles door naar video’s te kijken

C2C: Down the road (97)

C2C staat niet voor Cradle to cradle (een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen) maar voor Coup2Crosse, in het Frans een term die gebruikt wordt bij het dj-en. De term komt uit 1996 van de mixtape ‘Turntablism’ van de Amerikaanse dj Babu. De term is ontleend aan het mengpaneel van de cross-fader.

C2C is een groep van vier Franse dj’s. De vier, DJ Pfel (Pierre Forestier), 20Syl (Sylvain Richard), Atom (Thomas le Vexier) & Greem (Guillaume Jaulin) zaten op dezelfde school. Naast skateboarden, basketbal en het spelen van videospelletjes, hadden ze nog een gezamenlijke passie: muziek maken. 20Syl en Greem kenden elkaar van de rapgroep Hocus pocus, de andere twee zouden later het dj-duo Beat torrent vormen. De muzikale gemeenschappelijke deler van de vier was Amerikaanse hiphop van acts als Wu tang clan en A tribe called quest.

video’s kijken

De kunst van het dj-en en alles wat daar mee te maken heeft, leerden ze van het kijken naar heel veel video’s, want geen van de vier heeft een muzikale achtergrond. Door de jaren heen ontwikkelden ze een eigen stijl, die ook nationaal en internationaal aansloeg. In 2003 werden ze als eerste dj-team wereldkampioen hiphop. Dat bleven ze nog drie jaar daarna, iets wat nog niet weer is gepresteerd. C2C bestaat sinds 1998, en toch verscheen pas in januari van dit jaar hun eerste EP ‘Down the road’. Volgens Greem komt dat omdat ze allemaal druk waren met eigen projecten. Gezien het succes van de EP hebben ze daar voorlopig weinig tijd meer voor.
In mei komen de vier met hun eerste album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten