zondag 29 april 2012

Wiz Kalifa lift mee op succes Maroon 5

Maroon 5 feat. Wiz Kalifa: Payphone (21) *** hoogste eersteweeks ***

‘Moves like Jagger’, de vorige single van Maroon 5 feat. Christina Aguilera, ging in première tijdens ‘The voice of America’. Het nummer werd hun grootste hit (#2 in 2011). Zanger Adam Levine en Christina Aguilera zijn coaches in het programma. Niet zo vreemd dus dat ‘Payphone’, het nieuwste nummer van de groep feat. Wiz Kalifa, ook in dat programma, op 16 april, voor het eerst te zien was.

Op het nummer, afkomstig van het vierde album ‘Overexposed’ dat in juni verschijnt, doet de Amerikaanse rapper Wiz Kalifa mee. Kalifa (echte naam Cameron Jibril Thomaz, geboren op 8 september 1987 in Mino, North Carolina) bracht al in 2006 zijn eerste album ‘Show and prove’ uit. Het grote succes kwam echter pas bij ‘Rolling papers’, zijn vierde album dat vorig jaar verscheen en bij ons de 44e plaats bereikte. Daarvan werd ‘Black and yellow’ een redelijke hit (#44).

Nog beter ging het toen Kalifa met Snoop dogg (een persoonlijke vriend) en Bruno Mars het nummer ‘Young, wild & free’ opnam. Eind december 2011 stond het nummer een weekje op #11 en het nummer staat nog steeds genoteerd, al een half jaar, deze week op #66. Hoewel zijn bijdrage op ‘Payphone’, binnen op #21, niet echt overtuigend klinkt, wordt het volgende week wel zijn eerste top 10-hit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten