zondag 17 juni 2012

Big Sean speelde zich in de kijker voor Kanye West

Justin Bieber feat. Big Sean: As long as you love me (33)

Brengt Justin Bieber nu elke week een nieuwe track uit? Daar lijkt het wel op, aangezien hij vorige week een notering binnenhaalde met ‘All around the world’ feat. Ludacris (deze week gezakt van 52 naar #75) en de week daarvoor ‘Die in your arms’ (deze week na slechts twee weken verdwenen). Daarnaast staat hij nog steeds met ‘Boyfriend’ genoteerd, in de twaalfde week gezakt van #70 naar #72. Alle vier de nummers zijn afkomstig van zijn derde studioalbum dat sinds vrijdag in de (digitale) schappen ligt. Dus daarna zal het wel afgelopen zijn met die kortstondige hitjes.

Dankzij Bieber, scoort Big Sean wel mooi met ‘As long as you love me’ zijn eerste hit. Sean Michael Anderson (Santa Monica, Californië, 25 maart 1988), zoals zijn volledige naam luidt, werd opgevoed door zijn moeder en grootmoeder in West-Detroit. Sean bekwaamde zich in hiphop en werkte wekelijks mee aan programma’s van WHTD, een in Detroit gevestigd hiphop radiostation.

Kanye West

Maar het balletje ging pas echt voor hem rollen, toen hij in 2005 een Freestyle deed voor Kanye West, die te gast was bij een ander radiostation. In eerste instantie was West niet onder de indruk, en zelfs een beetje geïrriteerd. Het duurde dan ook twee jaar, eer Sean een platencontract op zak had bij Good Music, het label van Kanye West. Na diverse mixtapes, en raps op platen van West en Chris Brown, verscheen in 2011 ‘Finally famous’, het debuutalbum van Big Sean. Daar ziet het nu echt naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten