zondag 17 juni 2012

Rita Ora zingt nummer wat bestemd was voor Rihanna

Rita Ora feat. Tinie Tempah: R.i.p. (95)

‘R.i.p.’, mede geschreven door Drake, was bestemd voor ‘Loud’, het vijfde album van Rihanna met als werktitel ‘I’m ready for you’. Rihanna zat echter op dat moment (in 2010) in een relatiecrisis met Chris Brown en liet het nummer liggen. Toen Rita de demo van Drake hoorde, was ze geraakt door het onderwerp.

Het nummer gaat over een zelfstandige, bewuste vrouw die weet wat ze wil: gaan voor de man van haar dromen en zorgen dat hij snel zijn vorige relatie vergeet. Vandaar de titel ‘R.i.p.’, afkomstig uit het Latijns, Requiesat in pace, dat ‘rust in vrede’ betekent. En in het Engels is het ‘rest in peace’. Met andere woorden, hij moet geen aandacht meer aan zijn vorige liefde besteden.
Dat zelfvertrouwen sprak Rita Ora aan, en dat wil ze ook uitstralen op haar eerste album ‘Ora’, dat in september uitkomt en waar ze zo’n twee jaar aan heeft gewerkt. Op het album wilde ze één gastartiest en dat werd Tinie Tempah, met wie ze ‘R.i.p.’ opnam. Ze koos hem, omdat hij Brits is, ze vooral naar Britse popmuziek luistert en hij de juiste persoon is voor het nummer.

In ‘R.i.p.’ wordt een sample gebruikt van het nummer ‘Heartbeat’ van de Nigeriaanse zangeres Nneka uit 2008. Het duo Chase & Status maakte daar een remix van en die vormt de basis voor ‘R.i.p.’, dat in mei de eerste plaats bereikte van de Britse hitparade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten