zondag 17 juni 2012

Voor Mattanja Joy Bradley is niets onmogelijk

Mattanja Joy Bradley: Beautiful imperfections (88)

In 2010 nam de Brabantse Mattanja Joy Bradley samen met muzikanten van de Dijk en Kane een aantal nummers op. Ook stond ze al in het voorprogramma van Kane en Amy Winehouse. Als je met zulke gerenommeerde artiesten mag samenwerken, moet je wel heel wat in je mars hebben. ‘Niets is onmogelijk voor hen die willen’ , is dan ook haar lijfspreuk, die in het Latijns op haar rechterarm staat getatoeëerd: ‘Nil volentibus arduum’. Binnenkort zal ze zelfs het onderwerp zijn van een film! Tijd om kennis te maken met deze eigenzinnige vrouw.

Mattanja Joy Bradley (Veldhoven, 1981) heeft het muzikale talent niet van een vreemde. Haar Nederlandse moeder en Britse vader (Steve Bradley), zaten ook in een band. Niet vreemd dus dat Mattanja, dat ‘Gift van God’ betekent, zangeres wilde worden. Op haar zestiende trok ze de wijde wereld in en trad veel op in binnen en buitenland.

Volgens eigen zeggen maakte ze slechte keuzes qua vriendjes, woonde een tijdje in Groot-Brittannië en raakte in de drugs en feestscène verzeild. Door al die ervaringen leerde ze veel dingen over zichzelf, die ze van zich afschrijft in haar liedjes. Mattanja: “Je kunt beter je fouten en ellende onder ogen komen in plaats van er voor weg te lopen.”

Ze was een tijdje zangeres van Karma Bonita, dat een album opnam dat echter nooit is uitgebracht. Sinds 2005 is Mattanja leadzangeres van Bradley’s circus, waarmee ze drie cd’s heeft gemaakt. Daarnaast timmert ze nu ook solo aan de weg en dat is niet onopgemerkt gebleven. 3FM riep haar in april en mei uit tot Serious talent, waardoor ze veel aandacht kreeg. DJ Rob Stenders probeert een optreden voor haar te regelen op Lowlands. Eind dit jaar moet haar eerste album uit komen, dat in oktober vooraf gegaan zal worden door een tweede single.

Mattanja is één van de dertig artiesten die geselecteerd zijn voor ‘De beste songwriter van Nederland’, een nieuw muziekprogramma door Giel Beelen. De eerste opnames hebben al plaatsgevonden en Mattanja zal te zien en te horen zijn in de uitzending van maandag 2 juli, half negen Nl3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten