zondag 4 november 2012

James Bond helpt Adele terug op #1

Adele: Skyfall (1)      *** terug op #1 / derde week op #1 ***

In de vierde week stijgt ‘Skyfall’ van Adele terug naar de eerste plaats. Het nummer verkoopt zo’n 3% meer dan ‘Let her go’ van Passenger, dat ook aast op de eerste plaats. Daaronder op #3, ‘Sla je armen om me heen’ van Jan Smit ft. Roos van Erkel, dat weliswaar zakt vanaf de eerste plaats, maar nog niet is verslagen; het verschil met ‘Skyfall’ is nog geen 6%.

hulp van James Bond

Dat ‘Skyfall’ de eerste plaats terugpakt van Smit en van Erkel en ook Passenger weet voor te blijven, dankt het nummer vooral aan alle aandacht rond de gelijknamige 23e James Bondfilm die afgelopen week ook in ons land in première ging. Daarnaast is het nummer het meest gedraaid op de Nederlandse radio en dat zal nog wel even zo blijven.

succesvolste Bondthema

Met in totaal drie weken op #1, is ‘Skyfall’ nu het meest succesvolle Bond-thema aller tijden. ‘For your eyes only’ van Sheena Easton uit 1981, voor ‘Skyfall’ de eerste #1 voor een Bond-thema, stond twee weken bovenaan.

De komende week moet blijken of ‘Skyfall’ ook zonder alle extra aandacht #1 kan blijven. Wordt het Passenger of tovert Jan Smit één van zijn trucs uit de hoge hoed? Aanstaande dinsdag, woensdag en donderdag, doet hij instores in het land om zijn fysieke cd-single met allerlei extraatjes, aan de fans te verkopen. Aanstaande vrijdag weten we of die genoeg zijn om de eerst plaats terug te pakken. Je leest het voor het eerst in de nieuwe Hitflits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten