zondag 4 november 2012

Train krijgt hulp van countryzangeres

Train feat. Ashley Monroe: Bruises (94)

Zeven hits scoorde de Amerikaanse groep Train in ons land, waaronder vier top 10-hits. '50 ways to leave your lover', hun voorlaatste, verdween twee weken geleden na een verblijf van 21 weken. Alle zeven hits scoorden ze op eigen kracht, dat wil zeggen in de uitvoering van de nummers. Op ‘Bruises’ maken ze voor het eerst een uitstapje met een andere act, zangeres Ashley Monroe.

countrymuziek

Ashley Monroe, geboren op 10 september 1986 in Knoxville, Tennessee, won op haar elfde de talentenjacht ‘I want to be a cowboy’s sweetheart’, wat al duidt op een link naar country & western muziek. Aangezien haar ouders muziek draaiden van the Eagles en Lynryd Skynyrd, kreeg ze ook de nodige countryrock mee.

Na de dood van haar vader, die overleed aan kanker, vertrok ze met haar moeder naar Nashville. Daar sloot ze een contract voor het schrijven van nummers, dat in 2006 leidde tot het opnemen van haar debuutalbum ‘Satisfied’. Doordat een top 20-hit uitbleef, wilde het label het album niet uitbrengen.

meidentrio

Eind 2007 vertrok ze bij het label en ging ze nummers voor anderen schrijven. In april 2009 werd ‘Satisfied’ uiteindelijk toch uitgebracht, maar alleen digitaal. Sindsdien werkte Ashley samen met onder andere Wanda Jackson. Met Miranda Lambert en Angaleena Presley vormt ze samen het trio Pistol Annies, dat nog dit jaar met een album komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten