zondag 4 november 2012

Stone & van Linden komen met zomernummer (in wintertijd)

Stone & van Linden: Summerbreeze (75)

Terwijl in dit jaargetijde de regen in bakken naar beneden komt en de temperatuur ’s nachts het vriespunt nadert, komen Stone & van Linden met het zomerse ‘Summerbreeze’. Met een videoclip waarin bijna alleen maar vrouwen in bikini zijn te zien, natuurlijk vertraagd uitgezonden, zou dit nummer in de zomer een grote hit kunnen worden. Maar vreemd genoeg hebben de heren er voor gekozen om daar tegen de winter mee te komen, terwijl het nummer al meer dan een jaar oud is (release september 2011). Toch nog een hitje: #75.

cassettes

Achter ‘Summerbreeze’ gaan twee Duitse dj’s/producers schuil. Stone staat voor Andreas Litterscheid, geboren in Hamburg. Litterscheid begon op zijn twaalfde met het mixen van nummers, en was altijd in de weer met cassettes en twee recorders. Al snel leverde hem dat de bijnaam CJ op, ‘cassette-jockey’. Vervolgens begon hij te draaien in clubs in Keulen en verzon de naam CJ Stone.

Middenjaren ’90 maakte hij deel uit van het danceproject Base bumpers. Met Milo.nl scoorde hij bij ons twee keer: ‘Rush’ (#48 in 2005) en met ‘Exciting’ (#96 in 2007). Maar zijn grootste wapenfeit is de remix die hij in 2003 maakte van ‘Rhythm is a dancer’ van Snap, dat bij ons tot #46 kwam en in de Britse hitparade tot #17. Aan ‘Endless summer’ door Oceana (#83 in  juli), het officiële EK voetballied van de UEFA, schreef en produceerde hij mee.

labels

Van Linden heet volledig Marc van Linden, als artiest, maar zijn werkelijke naam luidt Frank-Michael Helmedacht, geboren op 9 augustus 1976 in Alfeld (Leine), in Niedersachsen. Helmedacht rolde op zijn zestiende, vier jaar later dan Litterscheid, in de muziek. Vier jaar later had Helmedacht zijn eerste platencontract te pakken bij het onafhankelijke label Circles. Hij noemde zich in die tijd Framic, later onder andere Nation 4 nation en Groove club.

In 2005 begon hij zijn eigen platenlabel, Midway records, waarop hij twee jaar later zijn album ‘My way’ uitbracht. ‘Summerbreeze’ is de eerste samenwerking met Stone, dat al gevolgd werd door ‘Sky’ (in 2011) en ‘Into the light’ feat. CJ Stone & Lyck. Volgend jaar komt van Linden met zijn tweede album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten