zondag 4 november 2012

Staygold maakt muziek om in te lijsten

Staygold feat. Style of Eye and Pow: Wallpaper (39)

Als het aan 3FM dj Gerard Ekdom had gelegen, was ‘Wallpaper van Staygold feat. Style of eye & Pow deze week de nieuwe Megahit geworden. Naar eigen zeggen draait hij het nummer thuis elk uur, zal zijn vrouw Nicole leuk vinden … Zoals we weten heeft Gerard (nog) niet zijn zin gekregen, want het Ierse Kodaline met ‘All I want’ kreeg afgelopen woensdagmiddag, tijdens het wekelijkse dj-beraad, meer stemmen.

Staygold komt uit Stockholm en profileert zich ook wel als Savage skulls, dat remixen maakte voor onder andere Moby en Timbaland. In beide acts staan Carli Löf en Måns Glaeser aan het roer. ‘Wallpaper’ is de voorloper van het album ‘Rain on our parade’ dat op 23 november uitkomt.

Op ‘Wall of paper’ wordt Staygold bijgestaan door dj/producer Style of Eye en zangeres Pow. Style of Eye  is de artiestennaam van Linus Eklöw, die net als de mannen van Staygold, afkomstig is uit Stockholm. Eklöw groeide thuis op met muziek van Edvard Grieg (klassiek) en Stevie Wonder (soul) en speelde op zijn tiende op alle potten en pannen in het huis, want hij wilde drummer worden. Nadat hij op zijn vijftiende zijn eerste computer kreeg, liet hij dat streven al snel los, en ging hij aan de gang met elektronische muziek. Pow, zangeres op ‘Wallpaper’ klinkt als Beth Ditto, zangeres van the Gossip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten