maandag 3 december 2012

3FM dj blijft Zweeds duo steunen

Icona pop feat. Chali XCX: I love it (61)

In juni werd ‘I love it’ van Icona pop feat. Chali XCX al gedraaid op 3FM. Roosmarijn Reijmer van ‘3 voor 12’, het avondprogramma vanaf 23.00 uur op 3FM waar je zeker geen Voice-hits zal tegenkomen, had zich er over ontfermd. Weken lang draaide ze het nummer, maar een release bleef uit. Tot voor twee weken, waarna ze het nummer weer oppakte, dat werd gepromoveerd naar de programma’s overdag. En twee weken later is het alsnog een hit. Goed gezien (én gehoord) Roos!

Icona pop is een Zweeds duo dat bestaat uit Aina Neneh Jawo (7 juli 1986, rechts op de foto) Caroline Hjelt (8 november 1987). Hoewel de twee op dezelfde school zaten in Stockholm, kwam de samenwerking pas veel later op gang en dan ook nog bij toeval. Jawo had er net een relatie opzitten en Hjelt zat in een artistieke dip, toen ze elkaar weer tegenkwamen op een feestje van een gezamenlijke vriend. De hernieuwde kennismaking leidde er toe dat de meiden de dag daarna hun eerste liedje schreven: ‘Sheriff came to town’.

I love it’, #2 + goud in eigen land, hebben ze niet zelf geschreven. Het nummer is van Patrik Jens Berger (schreef ‘Natural high’ van Di-rect), Linus Eklöw (produceerde als Style of Eye  ‘Wallpaper’ van Staygold feat. Style of Eye & Pow, #10 deze week) en Charlotte Aitchison. Berger en Style of Eye produceerden ‘I love it’ ook.

‘I love it’ nam Icona pop op met Charli XCX, waarachter Charlotte Aitchison (Hertfordshire, 2 augustus 1992) schuil gaat. Zij is ook één van de schrijvers van het nummer. In eigen land bracht ze al een paar singles uit en eerder dit jaar de EP ‘You’re the one’.

De samenwerking tussen Charli XCX met Icona pop verliep via Patrik Berger, die het nummer ‘Manners’ van het duo had geproduceerd. Hij liet hen een eerste versie van I love it’ horen, gezongen door Charli XCX. De twee voelden het als hun eigen liedje, het gaf precies weer zoals ze zich voelden. Daarop vroegen ze aan Charli XCX of ze de melodie en de tekst mochten gebruiken, waarop ze samen met Style of Eye het tot hun eigen nummer maakten.

Hun eigen iconen zijn Prince (van Jawo) en Prodigy (van Hjelt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten