maandag 3 december 2012

Sam Gray, de Britse Ben Saunders

Sam Gray: This girl (86)

Als Sam Gray begin 2011 met ‘This girl’ was gekomen, hadden velen waarschijnlijk gezegd dat zijn muziek op dat van Ben Saunders lijkt, winnaar van de eerste editie van The voice of Holland. Het is echter net andersom, want Gray schreef een nummer voor Saunders: ‘Two hearts’ op diens album ‘You thought you knew me by now’.

Sam Gray (1986), geboren  en opgegroeid in het Britse havenplaatsje Hull, schrijft al nummers sinds zijn vijftiende, daarbij zichzelf begeleidend op gitaar. Deze nummers vormden de basis voor de liedjes op zijn album ‘Brighter day’, dat hij vorig jaar in twee weken opnam en dat eerder dit jaar verscheen. Gray groeide op met de muziek van Stevie Wonder, Ierse folk, maar ook van the Style council en Oasis. Tijdens zijn studie aan de universiteit kwamen daar Ryan Adams en John Mayer bij.

Vervolgens verhuisde Gray naar Manchester, waar hij werd ontdekt door Steve White, drummer voor onder andere Who, Paul Weller en Oasis. White kwam een keer kijken naar een optreden van Gray en sindsdien is hij diens manager en producer. Na een tour met Rick Astley, is Gray vorige maand een tournee gestart met de in Groot-Brittannië nog immer populaire Peter André. In februari 2013 brengt Gray ‘Too much of a good thing’, zijn tweede album uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten