maandag 3 december 2012

de Kraaien kraaien niet, maar dragen voor

De Kraaien: Ik vind je lekker (31)

Na jaren door het land te hebben gezworven, vliegen de Kraaien voor het eerst de Single Top 100 binnen met het nummer ‘Ik vind je lekker’, dat binnenkomt op #31. De Kraaien zijn drie Haagse MC’s, die de namen Neurbert el Halt, Bernd Ganzebev en Prins Clit in Paanham hebben aangenomen gelijk de Jeugd van tegenwoordig die zich in het begin ook alleen bediende van andere namen. Al snel kwamen we achter de echte namen en dat zal met de Kraaien ook wel gebeuren. Als jij ze al weet, laat het ons dan ook weten?

De drie ‘kraaien’ zijn al meer dan 15 jaar bezig op het zolderkamertje van Prins Clit met het maken van muziek. Vervolgens vroeg iemand of ze een keer op een verjaardag wilden komen spelen en dat was de eerste keer dat ze het live deden.

In 2010 wonnen de drie heren eh kraaien dus, de Ray-Ban contest op Valtifest in Amsterdam. Eerder dit jaar sloten ze een contract met platenmaatschappij EMI, waar Bernd Ganzebev ook een baantje heeft. De Kraaien maken volgens eigen zeggen geen hiphop, ze rappen niet, maar zeggen dat ze voordragen, ze kraaien niet dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten