vrijdag 7 december 2012

Hitflits: vierde #1 voor Doe maar en Sandra van Nieuwland (weer een nieuw record)

Na een reünie in 2000 met zestien concerten in Ahoy in Rotterdam en het album ‘Hees van Ahoy’ (#10), volgde in 2008 een tweede reünie met twee concerten in de Kuip. Einde Doe maar? Welnee, tot veler verrassing werd op 15 november 2011 aangekondigd dat Doe maar de zevende editie van Symphonica in Rosso zou verzorgen.
In oktober 2012 deed Doe maar ze vier concerten in het Gelre Dome in Arnhem, waarvan deze week de registratie verschijnt ‘Symphonica in Rosso 2012’, de nieuwe #1 in de Album Top 100. Het is na ‘Skunk’ (1x in 1982), ‘4us’ (5x in 1983) en ‘Klaar’ (5x in 2000), is ‘Symphonica in Rosso 2012’ hun vierde #1-notering.

failliet

Sinds Marco Borsato in 2006 de Symphonica in Rosso reeks startte, heeft het muzikale evenement al meerdere  #1-noteringen opgeleverd. Na #1-noteringen voor Borsato (1x in 2006), Paul de Leeuw (6x in 2007) en Lionel Richie (2x in 2008), verscheen er in 2009 geen album van het evenement. De reden: The Entertainment Group (TEG), die het organiseerde, ging failliet.

benefiet

Van de drie concerten die gepland waren voor de hoofdgast, Diana Ross, ging er één niet door. De andere twee moesten opnieuw worden gefinancierd, waarvoor Marco Borsato twee benefietconcerten organiseerde onder de noemer ‘Borsato & Friends’. Van Diana Ross verscheen wel het zoveelste verzamelalbum ‘Complete collection’, dat vlak na het concert van 58 naar #5 steeg en de week daarna hard onderuit ging en zakte naar #72.

In 2010 was Sting de hoofdgast en ook nu verscheen er geen registratie van het concert. Sting had eerder dat jaar het album ‘Symphonicities’ uitgebracht, waarop zijn grootste hits in een nieuw jasje waren gestoken, opgenomen met the Royal Philharmonic Orchestra. Het album bereikte bij ons de 22e plaats, een week na de twee concerten in het Gelre Dome.
Eind 2010 werd bekend dat Nick & Simon in 2011 de Symphonica in Rosso zouden doen. Niet minder dan vier concerten gaf het duo in oktober 2011, waarvan weer een cd + DVD verscheen. Het album stond één week op de eerste plaats en staat na 54 weken nog steeds genoteerd, deze week op #60.

En dit jaar mocht Doe maar dus optreden, wat de vijfde #1-notering opleverde van ‘Symphonica in Rosso’. Op 28 december zendt RTL4 de registratie uit. ‘Engeltjes’ van K3, de #1 van vorige week, zakt naar de 5e plaats.

De overige eersteweeks noteringen:
#25 Fantasticos: Fantasticos [NL]
#64 Herberg de Troost: Rijstwafels met pindakaas [NL]
#69 Paul Kalkbrenner: Guten Tag
#82 Handsome poets: Sky on fire [NL]
#90 Chilly Gonzales: Solo piano II, Canadese pianist. ‘Solo piano II’ is het vervolg op ‘Solo piano’ uit 2004. Meer over deze muzikant in de Megaman, want hij scoort ook met zijn single ‘Rideaux lunaires’, dat binnenkomt op #85
#97 de Smurfen: Winterpret met de Smurfen

In de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums, blijven oude bekenden de toon zetten. Twee weken geleden zakte ‘Alle 40 goed’ van André Hazes naar de derde plaats, deze week stijgt het weer terug naar #1. Het album heeft stuivertje gewisseld met ‘Het beste van Guus Meeuwis’ van Guus Meeuwis, dat deze week naar #3 zakt. Grootste stijger in de lijst is ‘Canto ostinato’ van het piano ensemble bestaande uit Irene Russo, Fred Oldenburg en Sandra & Jeroen van Veen, dat van 29 naar #4 gaat. Aanleiding is de ruim een week geleden overleden Simeon ten Holt, componist van ‘Canto ostinato’.

SINGLES


In de Single Top 100 boekt Sandra van Nieuwland weer een nieuwe record. ‘New age’, dat ze zong tijdens de kwartfinale van The voice of Holland, komt zoals verwacht binnen op de eerste plaats, waarmee ze haar vierde #1-hit scoort. Het is tevens haar vierde single, dus ze scoort vier uit vier en dat is nog niet eerder voorgekomen. Daarnaast staat ze ook nog met haar drie voorgaande #1-hits in de top 10: ‘Beggin’’ (op #4), ‘More’ (op #6) en ‘Keep your head up’ (op #7), respectievelijk goud, platina, goud en onderweg naar platina.

Geen top 4 dus voor Sandra, wat haar nog een nieuw record had kunnen opleveren. Want op op #2 staat ‘Let her go’ van Passenger (van #5) en op #3 Adele met ‘Skyfall’ (van #4).

singles voor de finale

Vanavond, tijdens de halve finale, zingen de twee finalisten van elk team een nummer. De vier die dan overblijven zingen dan hun finaleliedje, waarvan we hopen dat het vier nieuwe nummers zijn. Deze nummers kunnen de komende week gedownload worden en het aantal downloads is het startpunt van de finale volgende week. Daarna volgt een afvalrace. Vanavond wordt dus uitgemaakt wie voor het team van Trijntje Oosterhuis de finale ingaat: Sandra van Nieuwland of Leona Philippo. Dit zal grotendeels bepaald worden door de thuis stemmers. Gast vanavond is the Script.

Terug naar deze week, waarin The voice, naast 'New age', nog zes nieuwe hits oplevert:
#11 Tessa Belinfante: Just hold me, voorlopig haar laatste notering, want vorige week viel ze af
#32 Barbara Straathof: Diamonds
#63 Leona Philippo: Addicted to love
#64 Eyelar Mirzazadeh: Try
#69 Floortje Smit: Let her go
#94 Ivar Oosterloo: Apologize
Het totaal aan hits uit de derde editie van The Voice of Holland staat deze week op 14 stuks, vorige week nog 16.

Behalve de zeven hits die The voice deze week levert, zijn er ook nog gewone eersteweeks noteringen:
#21 Django Wagner: Die ene mooie vrouw [NL]
#22 Laura Jansen feat. Tom Chaplin: Same heart, thema van Serious Request 2012 en dus komende week Megahit op 3FM, de laatste dit jaar
#25 Showtek and Justin Prime: Cannonball [NL]
#41 Ed Sheeran: Give me love
#59 Byentl: X-mas miracle [NL]

#62 Tom Odell: Another love
#72 P&E project feat. Daniel Meijer: Don’t wanna be (sa it up mix) [NL]
#80 Kim-Lian van der Meij: Break the ice (theme song Junior Song Contest 2012) [NL]


#85 Chilly Gonzales: Rideaux lunaires
#89 50 cent feat. Eminem & Adam Levine: My life
#91 Carly Rae Jespen: This kiss
#96 Janne Schra: One day [NL]

Op de 50e plaats gaat een nummer op herhaling uit 1970: ‘Take five’ van Dave Brubeck, dat destijds de 12e plaats bereikte. Aanleiding is het overlijden van Brubeck, afgelopen woensdag, een dag voor zijn 92e verjaardag. Brubeck schreef het nummer niet zelf, maar Paul Desmond, zijn saxofonist. 

Na het winterse weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten