zondag 9 december 2012

Janne Schra maakt haar eigen Triggerfingertje

Janne Schra: One day (96)

Sinds de Belgische groep Triggerfinger een eigen versie maakte van ‘I follow rivers’, dat hoge ogen zal gooien in het jaaroverzicht over twee weken, krijgt iedere andere versie van een nummer al snel het plakkaat Triggerfingertje opgeplakt. Dat is niet altijd terecht, maar voor ‘One day’ door Janne Schra gaat het zeker op.
Janne had het nummer al eens gezongen in Ottersum. Toen ze dan ook op 14 november bij 3FM dj Giel Beelen langsging om haar single ‘Speak up’ te doen, was de keuze voor een cover uit de hitparade snel gemaakt:. Tijdens het optreden werd Janne begeleid door drie strijkers. Na lovende reacties besloot ze het nummer opnieuw in te zingen met een koortje en vijf dagen later kon het al gedownload worden. Het levert Janne, op #96, haar eerste notering op, onder haar eigen naam. Want als zangeres van Room eleven scoorde ze twee hits (‘Bitch, #59 in 2007 en ‘Hey hey hey!’, #26 in 2008) en als Schradinova met ‘Glowing’ (#100 in 2010).

vrouw

Zoals je weet is het origineel van ‘One day’ van de Israëlische band Asaf Avidan & the Mojos uit 2008 en heet eigenlijk ‘Reckoning song’. De Duitse student Jacob Dilßner alias dj  Wankelmut, maakte er een remix van, kreeg toestemming om het uit te brengen en noemde het ‘One day / Reckoning song’, en scoorde er één van de grootste hits van 2012 mee. Hoewel iedereen denkt dat het nummer gezongen wordt door een vrouw, is het een man, Asaf Avidan zelf. Het bijzondere aan de versie van Janne, is dat het nu echt door een vrouw wordt gezongen.

Janne heeft een EP uit met vier nummers, als opwarmer voor haar album ‘Janne Schra’ dat op 11 januari verschijnt. De liedjes zijn in Zweden opgenomen. De nieuwe nummers kun je diezelfde al dag horen, tijdens haar optreden op  Eurosonic in Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten