zondag 9 december 2012

Justin Prime is zijn opa dankbaar

Showtek and Justin Prime: Cannonball (25)

Showtek (de broers Sjoerd & Wouter Janssen) scoorden al drie keer eerder een hit, maar geen daarvan kwam zo hoog als waar ‘Cannonball’ nu begint: #25. Wellicht danken ze dat wel aan Justin Prime met wie ze het nummer hebben gemaakt. Tijd voor een kennismaking.

Eigenlijk heet hij Justin M. Putuhena, maar dat bekt niet zo lekker als Justin Prime. Justin rond de 25 jaar en afkomstig uit Huizen, heeft muziek in zijn bloed en dat heeft hij van zijn opa. Die speelde zo’n beetje elk instrument, waaronder de Hawaiiaanse gitaar. Op zijn vijfde leerde zijn opa hem piano spelen.

Rond zijn vijftiende begon Justin met dj-en en al snel had hij door dat als hij zelf muziek wilde maken, een opleiding wel van pas zou komen. En dus volgde hij op zijn 21e de studie geluidstechnicus aan de universiteit van Utrecht, die hij ook heeft afgerond. Vlak daarna kreeg hij een platencontract.

Een aantal jaren geleden startte Justin het bedrijf Prime Music. De gehele week houdt hij zich bezig met schrijven, arrangeren en produceren van nummers. In het weekend gaat hij onder de naam Abyss (= Gevrey Heijnes) & Judge binnen en buitenlandse clubs af als hardstyle dj’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten