zondag 9 december 2012

Tom Odell zong liedjes voor een modehuis

Tom Odell: Another love (62)

Nog geen twee weken geleden, op 27 november, maakte hij zijn debuut in ‘Later with Jools Holland’, hét toonaangevende muziekprogramma op de Britse tv. Hij heeft er zelfs een concert voor moeten laten schieten, want zo’n kans krijg je niet snel meer. De ster van de Britse zanger Tom Odell is dan ook snel stijgend. Momenteel is hij op tournee met Jake Bugg, bekend van ‘Lightning bolt’.

Tom Odell (24 november 1990) is afkomstig uit het plaatsje Chichester, West Sussex, in het zuidoosten van Engeland. Op zijn zevende volgde hij pianoles, die door zijn oma werd betaald. Vanaf zijn dertiende ging hij liedjes schrijven. In Brighton maakte hij kennis met het muziekleven en inmiddels woont hij in Londen. Hij is geïnspireerd door de piano grootheden Elton John en Billy Joel.

modeshow

Tom heeft een contract met het modehuis Burberry. In april vloog hij naar Taipei in Taiwan, voor een optreden tijdens de ‘Burberry world live experience’. Een mooie gelegenheid om het nummer ‘Another love’, afkomstig van de EP ‘Songs from another love’, te spelen. Vervolgens werd het nummer in september gebruikt tijdens de Londense modeweek van Burberry, met het gevolg dat velen wilden weten van wie dat liedje was.

Volgend jaar mei komt Tom zeker naar ons land, want dan staat hij op het tweedaagse muziekfestival London calling. Dan moet ook zijn debuutalbum in de (digitale) winkels liggen.

nominatie

aanvulling 10 december:

Tom Odell is een van de 15 genomineerden voor de BBC Sound of 2013, de muziek belofte voor 2013. Op die lijst staan 15 acts waaronder ook de bij ons bekende Ierse band Kodaline. Op oudjaar rolt daaruit een top 5 en dan valt er elke dag eentje af, totdat er op 4 januari eentje overblijft. Een act, die we - volgens 213 dj's, critici, bloggers - in 2013 in de gaten moeten houden. Voor 2012 was dat Michael Kiwanuka en we weten wat daar van terecht is gekomen dit jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten