zondag 20 januari 2013

Amba Shepherd is dankbaar dat ze elke dag muziek kan maken

Hardwell feat. Amba Shepherd: Apollo (46)

Zeven hits scoorde Hardwell (= Robbert van de Corput), maar op geen daarvan was een zangeres te horen. Wel één keer een zanger, Mitch Crown op ‘Call me a spaceman’ (#34 in 2012). Welke zangeres heeft Hardwell zo ver gekregen dat ze met hem een nummer heeft gemaakt? Het antwoord is Amba Shepherd.

Amba Shepherd komt uit Sidney, Australië en groeide thuis op met diverse soorten muziek. Haar vader was een klassiek tenor en jazz gitarist. Tot 2010 schreef ze voornamelijk nummers voor anderen, waaronder voor winnaars van de Australische Idols. Dat veranderde in dat jaar toen ze met het zelfgeschreven en gezongen ‘I believe’ van Nick Galea in eigen land een tweede plaats bereikte.

dankbaar

De afgelopen jaren heeft Amba Shepherd zich in de dance scène flink in de kaart gespeeld door veel nummers op te nemen met diverse acts. Maar een samenwerking met een Nederlandse dj zat er nog niet in. Tot september 2012, toen ze een mailtje kreeg van Hardwell, die haar vroeg om een tekst te schrijven voor zijn nummer ‘Apollo’. Direct brak ze haar vakantie in Thailand af, waar ze juist was om bij te komen van de laatste tijd, en vloog terug naar Sidney.  Thuisgekomen voelde ze zich dankbaar dat ze elke dag met muziek bezig kan zijn en schreef ze de tekst van ‘Apollo’, waarin de woorden ‘We are the Lucky ones’ voorkomt.

‘Apollo’ ging tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober in de Escape in première. In mei 2012 werd Amba al door het toonaangevende blad DMC, ‘The number one voice on today’s dance floor’ uitgeroepen. Anno 2013 kan ze met ‘Apollo’ die belofte inlossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten