zondag 20 januari 2013

Het restant van deze week

In deze rubriek komen die acts langs die al eerder met één of meerdere nummers genoteerd stonden. Hier krijgen ze niet zo’n uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks, maar we besteden er wel enige aandacht aan.

Jurk!: Als ik bij jou ben (20)

Volgende maand komen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, alias Jurk!, met hun tweede album ‘Glitterjurk’. Voor de promotie van hun nieuwe single ‘Als ik jou ben’, hun vijfde notering, gingen ze de radiostations af met het model Tamara … in een glitterjurk!

Jan Leliveld: Het gaat te snel (48)

De tekst van ‘Het gaat snel’, de twaalfde notering voor de 56-jarige Jan Leliveld, is gebaseerd op het leven: mensen hebben tegenwoordig altijd haast en zijn vaak te laat, alles gaat te snel! De animaties uit de videoclip, klokken, zandlopers en tandwielen, worden tijdens zijn optredens geprojecteerd op flatscreens.

Brigitte Nijman: Verslaafd aan jou (65)

Dit jaar moet het gaan gebeuren, een volwaardig album van Brigitte Nijman (Den Haag, 12 juli 1970). Na ‘De mooiste dag’ (#44 in 2012) is ‘Verslaafd aan jou’ haar tweede single.

Kensington: Home again (73)

‘Vultures’, het tweede album van Kensington uit Utrecht, gaat deze week op herhaling op #73. Dat dankt de groep aan het nummer ‘Home again’ dat aan het album is toegevoegd. De reden dat niet gewacht is tot een nieuw album, is dat het nummer internationaal veel belangstelling krijgt. Grote hits scoorden ze tot nu toe niet, maar er zit wel een opgaande lijn in: ‘Youth’ (#78 in 2010), ‘Let go’ (#74 in 2011) en ‘Home again’ ( binnen op #73). En we verwachten dat ‘Home again’ nog hoger komt, want het was vorige week Megahit op 3FM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten