zondag 20 januari 2013

Vinzzent gaf gouden plaat weg

Vinzzent: De liefde leeft in mij (92)

Opnieuw haalt Vinzzent een hit uit Zuid-Afrika. Eerder deed hij dat onder andere met ‘Dromendans’ (#7 in 2012) en ‘Alles wat ik hebben wil’ (#10 in 2009), beide van de Zuid-Afrikaanse zanger Kurt Darren. En ook ‘De liefde leeft in mij’, de 13e notering voor Vinzzent, die eigenlijk Vincent Johannes Rudolf Claasse heet, is van diezelfde Darren. Dan heet het ‘Die liefde le by my’, afkomstig van zijn album ‘In jou oe’ uit 2012. ‘De liefde leeft in mij’ is de opmaat voor een nieuw album van Vinzzent later dit jaar.

Vinzzent hoorde het nummer van Darren en was meteen enthousiast, Hij liet het aan zijn team horen, waarna Cees Stolk er een Nederlandse tekst opmaakte. Stolk vertaalde in 2009 ‘Daar doer in die donker’, dat werd ‘Alles wat ik hebben wil’. Stolk was in de jaren ’80 zelf actief als zanger (‘Pico de luxe’, #51 in 1989) en werkte als zangcoach voor X factor.

gouden plaat

In oktober was Vinzzent in Oostenrijk en via het managent had hij geregeld dat Kurt Darren daar ook was. Samen zongen ze het nummer ‘Dromendans’, dat in het Zuid-Afrikaans ‘Bloubergstrand se sonsak’ heet. Daarna ontving Darren, niets vermoedend, uit handen van Vinzzent een gouden exemplaar van ‘Dromendans’, In twee jaar tijd zijn er meer dan 10.000 exemplaren van verkocht. Vervolgens hebben ze samen nog enkele nummers gezongen, kortom het was nog lang onrustig daar.

Kurt Darren naar Nederland

Aanstaande vrijdag, 25 januari, vind bij Koning Events in Amsterdam, het eerste Afrikaanse  Muziekfeest in Amsterdam plaats. Naast Zuid-Afrikaanse artiesten als Arno Jordaan, Willem Botha en Marlouise, komt ook Kurt Darren optreden. Darren, die nog niet eerder in Nederland is geweest, zal liedjes zingen van zijn 20 (!) albums, waarvan een deel door Nederlandse artiesten als Vinzzent, Jan Smit en Mike en Collin hier tot hits zijn geworden.

en in het Nederlands

Tevens zal Darren een Nederlandstalige versie van zijn nummer ‘Voorwaarts mars’ brengen. Dat was een idee van dj Marcel de Vries van RadioNL, die Kurt Darren, ook wel de Zuid-Afrikaanse Marco Borsato genoemd, wel eens Nederlands wil horen zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten