zondag 20 januari 2013

een handvol hits dankzij De beste zangers van Nederland

Simone Kleinsma: Wat is mijn hart (74)

De beste zangers van Nederland is een tv-programma met de achterliggende gedachte ‘welke zanger zou bijvoorbeeld bij ziekte, wie kunnen vervangen’. Een aantal artiesten zingen, op een tropische locatie, nummers van elkaar en de beste die dat doet heeft gewonnen. Niet dat die persoon daadwerkelijk opdraaft als ‘zijn artiest’ ziek is, maar het gaat om het idee en het levert bij tijd en wijle een leuk tv-programma op.

Sinds 5 januari loopt de vijfde serie, opgenomen op Ibiza, met Charly Luske, Angela Groothuizen, Simone Kleinsma, Rob de Nijs, Raffaela, Tim Douwsma en Bastiaan Ragas. Tijdens de tweede aflevering op 12 januari, stond de muziek van Charly Luske centraal. Maar de artiesten mochten ook een ander liedje zingen.

Actrice/zangeres Simone Kleinsma (Amsterdam, 8 mei 1958), koos toen voor ‘Wat is mijn hart, en eindigde als vierde. Luske had het nummer gezongen tijdens the Passion 2012 in Rotterdam. Origineel is het nummer van Marco Borsato, van zijn album ‘Luid en duidelijk’ uit begin 2000. Pas in de live versie,  opgenomen in Ahoy in Rotterdam bereikte het eind 2000 de 14e plaats.

Dat betekent dat De beste zangers van Nederland al toe is aan de vijfde notering. We zetten ze even op een rijtje
-          Thomas Berge: Kon ik maar even bij je zijn (#1), eerste editie in 2009
-          Glennis Grace: Afscheid (#1), derde editie, 2011
-          Do: Hij gelooft in mij (#1), derde editie, 2011
-          Berget Lewis: Zwart wit (#75) , vierde editie in 2012”
-          Simone Kleinsma: Wat is mijn hart (#74), vijfde editie in 2012

De kans is groot dat er volgende week twee hits bijkomen, waarvan weer eentje door Simone Kleinsma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten