vrijdag 18 januari 2013

Hitflits: Will.i.am & Britney Spears te sterk voor kuikentje Piep

Het was nog spannend wie de nieuwe Single Top 100 zou gaan aanvoeren. Zouden Will.i.am & Britney Spears het een vierde week worden met ‘Scream and shout’ of pakt ‘Het kuikentje Piep’ van Pulcino Pio de #1-positie? De laatste voerde de voorlopige lijst tot en met donderdag aan, maar bleek uiteindelijk toch niet sterk genoeg voor Will.i.am & Britney, want zij verkopen beter, al is het nog geen 3%.

TOP 3

1 (1) Will.i.am & Britney Spears: Scream and shout (vierde week)
2 (4) Pulcino Pio: Het kuikentje Piep
3 (2) Wildstylez feat. Neils Geusebroek: Year of summer

Twee nieuwe bij de bovenste tien: ‘Oceaan’ van Racoon, dat twee maanden geleden een weekje op #10 stond, stijgt deze week van 12 naar #8. Natuurlijk dankzij het voortreffelijk optreden, vorige week zaterdag op Noorderslag, waar ze de Popprijs 2012 wonnen. Ook het album ‘Liverpool rain’ plukt daar de vruchten van, want in de 89e week sprint het van de 17e naar de 4e plaats. Zowel in juni en juli stond het een weekje op de eerste plaats.

De tweede nieuwe in de top 10 is ‘De blauwe stier’ van Gebroeders Ko ft. Factor 12, dat in de tiende week van 19 naar #7 gaat. Ja ja, het feestseizoen is nu toch echt begonnen en dat zullen we deze week merken ook!

Zes jaar geleden scoorde hij zijn voorlaatste hit: ‘LoveStoned’ (#8 in 2007), afkomstig van het album ‘FutureSex / LoveSounds’ dat al in 2006 verscheen. Daarna werkte hij nog wel mee aan diverse singles van anderen, maar nieuw werk hoorden we niet meer van hem. Maar hij is terug, Justin Timberlake, en niet alleen, want ‘Suite & tie’ nam hij samen op met Jay-Z en is op #10 de hoogste eerste weeks van deze week.

De andere (18!) eerste weeks noteringen:
#20 Jurk!: Als ik bij jou ben [NL]
#30 3js: Bijzonder, laatste single waarop Jaap de Witte speelt als gitarist [NL]
#34 Zanger Rinus en Ronnie Ruysdael featuring Debora: Eet veel bananen [NL]
#46 Hardwell feat. Amba Shepherd: Apollo [NL]
#48 Jan Leliveld: Het gaat te snel [NL]

In de onderste helft:

#58 Anne Hathaway: I dreamed a dream (uit ‘Les Misérables’)
#59 de Alpenzusjes: Kontebonke (cover van Franky boy) [NL]
#60 Jettie Pallettie: Klepperdeklep [NL]
#65 Brigitte Nijman: Verslaafd aan jou [NL]
#67 J-son: Mr. Feelgood
#69 Lawineboys: Isabel [NL]
#73 Kensington: Home again [NL]
#74 Simone Kleinsma: Wat is mijn hart (beste zangers van Nederland) [NL]
#76 Ringo & Def Rhymz: Achter het raam [NL]
#80 Huub Hangop feat. DJ Maurice: Hobbelpaard (Nl. versie van ‘Gangnam style’) [NL]
#90 Moses and the Firstborn: I got skills [NL]
#92 Vinzzent: De liefde leeft mij [NL]
#94 MKTO: Thank you

ALBUMS

TOP 3

1 (1) Sandra van Nieuwland: And more (vierde week)
2 (4) P!nk: The truth about love
3 (23) Lavina Meijer: Philip Glass – Metamorphosis  / the hours [NL]

De stijging van het album van Lavina Meijer van 23 naar #3, dankt de Nederlandse harpiste  aan haar optreden vorige week zondag in de ‘TV Show’, waar ze voor de verkoop van meer dan 25.000 exemplaren een gouden plaat ontving. Hoogste plaats tot deze week was twee keer #4, in oktober en november 2012. Lavina is nu de hoogst genoteerde harpiste; Iris Kroes, winnares van de tweede editie van The voice of Holland, kwam met haar album ‘First’, met ook vocale liedjes, tot de vierde plaats.

De Zwitserse harpist Andreas Vollenweider scoorde zeven noteringen, waarvan twee de top 10 bereikten: 'Behind the gardens - behind the wall - under the tree' (#7) en 'Caverna magica (... Under the tree - In the cave ...)' (#60, beide in 1983.

Het is gebeurd met de rust in de Album Top 100: 19 albums verdwenen er deze week en daar krijgen we 11  eerste weeks noteringen voor terug. Daar komen ze.

Vanaf 24 april is de DVD en Blue-Ray te koop, maar nu draait de film nog in meer dan 90  bioscopen: les Misérables. In 1980 bewerkten Claude-Michel Schönberg en Alain Boubil het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862 tot een musical. Het verhaal gaat over Jean Valjean die na een duister verleden besluit zijn leven te beteren, maar wiens verleden hem blijft achtervolgen. Les Misérables is in diverse talen vertaald. In 1985 volgde een Engelse, zes jaar later de Nederlandse vertaling door Seth Gaaikema. De cd van de Nederlandse versie bereikte de 19e plaats. De single ‘I dreamed a dream’ door het Nederlandse duo Chess kwam dat jaar tot #39.

Anno 2013 is er de filmversie met onder andere Hugh Jackman, Rusell Crow,Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Frances Rufelle en Colm Wilkingson. Bij ons komt het binnen op de 14e plaats, maar in de Britse albumlijst stijgt het album zondag naar de eerste plaats. Het is daar de eerste #1-soundtrack in 15 jaar tijd, de  voorlaatste was ‘Evita’ in 1997 met in de hoofdrol Madonna.

#16 Villagers: Awayland, band van de Ierse folkzanger Conor O'Brien, aanstaande maandag is hij bij Giel Beelen op 3FM
#24 Janne Schra: Janne Schra, eerste soloalbum van voormalig Room eleven & Schradinova zangeres [NL]. Zaterdagmiddag is Janne te gast in het TROS Muziekcafé op Radio 2.
#30 Bettie Serveert: Oh mayhem!, negende album van groep uit Arnhem [NL]
#45 A$sap rocky: Long.live.A$ap, Amerikaanse rapper, echte naam Rakim Mayers
#60 Valentina Lisitsa: Live at the Royal Albert Hall, concert van Oekraïnse pianiste, opgenomen op 9 juni 2012 in Londen
#74 C2C: Tetra, Frans dj-collectief, dat vorige week optrad op Eurosonic en de Publieksaward won tijdens de EBBA’s
#75 Matt Simons: Pieces, zijn single ‘With you’ stijgt van 37 naar #16 en is afkomstig van dit album dat vorig jaar juli verscheen. ‘With you’ is komende week de 3FM Megahit.

#88 Yo la tengo: Fade, 13e album van Amerikaanse indierockband
#89 Kim Walker-Smith: Still believe – live, tweede soloalbum van Amerikaanse gospelzangeres
#96 Traumahelikopter: Traumahelikopter, garagetrio uit Groningen en Eindhoven, dat vorig weekend de zalen plat speelde op Noorderslag [NL]

Meer achtergronden van de albumnoteringen vind je vanaf nu elke zaterdag op de nieuwspagina van 3FM. Zij gebruiken dezelfde albumlijst, die z’n oorsprong kent in 1969 en even oud/jong is als de voorlopers van de huidige Single Top 100!

En natuurlijk alle informatie achter de hits in de Single Top 100 krijg je in een nieuwe Megaman, die na het schaatsweekend weer voor je klaar staat. De lijsten vind je op Dutch Charts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten