dinsdag 15 januari 2013

Matt Simons verrast door Nederlands succes

Matt Simons: With you (37)

Als een artiest optreedt in een tv-programma, dan kan dat een notering tot gevolg hebben. Alleen maar mooi natuurlijk, want daar is hij/zij toch ook op uit? Anders wordt het als een nummer van je gebruikt wordt in een programma, zoveel emotie losmaakt, dat het binnen de kortste keren veel gedownload wordt. Dat heb je niet gepland (want je weet nooit wanneer zo’n programma wordt uitgezonden, hoeveel mensen er naar kijken enz.) en het effect is dan ook volkomen onverwachts.

Dat nu overkomt de Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons. Zijn nummer ‘With you’ was afgelopen dinsdag, 8 januari, te horen tijdens een dramatische ziekenhuisscène in aflevering 4617 van Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), de langstlopende soapserie op de Nederlandse tv.

Het gevolg was dat veel kijkers wilden weten wat dat nummer was dat ze zo-even hoorden langskomen. Na lang zoeken (want het stond niet bij de aftiteling) kwamen ze uit bij ‘With you’ van Matt Simons afkomstig van zijn album ‘Pieces’ uit juni 2012. Sindsdien is het nummer honderden keren gedownload, met als resultaat binnen op #37. Matt is inmiddels op de hoogte van ‘de gekte’ rond zijn nummer en heeft via Twitter de redactie van GTST bedankt voor het gebruik van zijn nummer.

Matt Simons (Brooklyn, New York , 20 februari 1989) heeft gestudeerd aan het conservatorium van New York en is cum laude geslaagd als uitvoerend jazzsaxofonist. Toch bleek de muziekacademie niet helemaal zijn ding te zijn, waarop hij besloot liedjes te gaan schrijven. In 2010 bracht hij de EP ‘Living proof’ uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten