dinsdag 15 januari 2013

David Bowie komt met nieuw werk, maar zal niet meer optreden

David Bowie: Where are you now? (9)

In 2008 verschenen live opnames van een optreden in Santa Monica in 1972. In 2010 een special edition van ‘Station to station’, een album uit 1976 en ‘A reality tour’, registratie van optredens uit november 2003 in Dublin. Weinig rock ’n roll dus de afgelopen jaren voor David Robert Jones, popzanger David Bowie, want het was alleen maar oude wijn in nieuwe zakken dat we te horen kregen.
 Maar daar komt op 17 maart verandering in, als Bowie het album ‘The next day’ uitbrengt, waar hij twee jaar aan heeft gewerkt. De eerste single ‘Where are we now?’, is overal goed ontvangen en scoort bij de Britten een 6e plaats en bij ons een 9e. Het is zijn 38e hit en 18e top 10-notering en eerste nieuwe werk sinds ‘Slow burn’, #69 in 2002.

geen optredens meer

Of het bij ‘The next day’ zal blijven, is nog maar afwachten. Waar de fans echter (voorlopig) niet op moeten rekenen, zijn optredens van hun idool. Tony Visconti, zijn producer verklaarde afgelopen weekend dat die er niet meer komen, nooit meer. Visconti: “'Hij [David Bowie] is er rotsvast van overtuigd dat hij nooit nog live zal optreden. Wanneer één van de mannen in de studio vroeg: Damn, hoe gaan we dit allemaal live doen?', antwoordde Bowie: ‘Dat gaan we helemaal niet doen’. Hij maakte er een punt van dit regelmatig te herhalen.”

Voor het geld hoeft hij niet te doen, want in 2010 kreeg hij een vooruitbetaling van $ 11 miljoen voor zijn autobiografie, die nog moet verschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten