dinsdag 15 januari 2013

Het restant van deze week

Sinds augustus 2012 heeft de Megaman een andere opzet gekregen: niet langer krijgen alle eersteweeks noteringen een eigen stukje. De nadruk ligt nu op die acts die nog niet eerder genoteerd stonden. De andere ken je immers al en daar valt vaak niet zoveel meer over te melden. Daardoor kunnen we meer aandacht besteden aan bijzondere noteringen.

Met ingang van deze week komen we daar deels op terug. Niet dat we iedere eersteweeks uitgebreid gaan behandelen, maar besteden daar wel weer aandacht aan. Deze komen dan onder het kopje ‘het restant van deze week’, zodat je ook in 2013 op de hoogte blijft van alle hits. En hier zijn ze dan.

Taylor Swift: I knew you were trouble (27)

‘I knew you were trouble’ schreef Taylor Swift met Max Martin en Johan Karl Schuster, beter bekend als de Zweedse schrijver/producer Shellback. Het nummer is de tweede hitsingle van haar album ‘Red’ en de opvolger van ‘We are never ever getting back together’ (#24 in september).

Bon jovi: Because we can (36)

‘Because we can’ is het eerste hitwerk van Bon jovi sinds ‘We weren’t born to follow’ (#73 in 2009). Het nieuwe nummer is de voorloper van hun twaalfde studioalbum ‘What about now’, dat op 26 maart verschijnt. In februari start de ‘Because we can’ wereldtournee, die de rockers ook naar ons land zal brengen. Dan kunnen ze tevens vieren dat ze al 30 jaar bestaan.

Bruno Mars: When I was your man (42)

In de week van 16 tot en met 23 december 2012 is ‘Locked out of heaven’, de vorige hit van Bruno Mars (deze week op #10), meer dan 1 miljoen keer gestreamd volgens Spotify. Dat wil zeggen in de Verenigde Staten van Amerika, waar het nummer al vijf weken de Billboard Hot 100 aanvoert. Hoever ‘When I was your man’ daar zal komen, zullen we over een aantal maanden weten. Bij ons is het zijn dertiende notering, binnen op #42.

Alicia Keys: Brand new me (65)

‘Brand new me’ van Alicia Keys, is één van twee nummers die zij schreef met Emeli Sandé voor Keys haar album ‘Girl on fire’. Het andere is ‘Not even the king’. De twee werkten al eerder samen in het nummer ‘Hope’ op het album ‘Our version of events’ van Sandé. ‘Brand new me’ is de 21e notering voor Alicia Keys en de opvolger van haar #5-notering ‘Girl on fire’ met Nicki Minaj.

Calvin Harris feat. Tinie Tempah: Drinking from the bottle (83)

Calvin Harris wordt een beetje de David Guetta van Groot-Brittannië: iedereen wil wel met hem samenwerken. Na Kelis (‘Bounce’, #27), Rihanna ( ‘We found love’, #3), beide in 2011, Ne-Yo (‘Let’s go’, #44), Example (‘We’ll be coming back’, #28) en Florence Welch (‘Sweet nothing’, #29), allen in 2012, is het op ‘Drinking from the bottle’ (binnen op #89), de beurt aan Tinie Tempah (links op de foto), die ook wel eens weer een grote hit wil scoren. Maar of het helpt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten