dinsdag 15 januari 2013

Belgische coverband komt met eigen nummer

Koyle: End of June (69)

Na negen edities, waarin op zoek werd gegaan naar de beste en populairste coverbands van Nederland, startte in 2011 de ‘Clash of the Cover Bands, the Benelux edition’. Vanuit het buitenland bleek zoveel belangstelling voor deze muziekwedstrijd dat ook muzikanten uit België en Luxemburg zich konden inschrijven.

Ruim een jaar geleden, op zaterdag 7 januari 2012, vond in het Muziekodroom in Hasselt, België, de finale plaats voor de regio België/Luxemburg. Koyle uit Genk werd die avond de publiekswinnaar en mocht naar de finale op 21 april in 013 in Tilburg. En ook daar waren ze de favoriet van het publiek en wonnen de Publieksprijs. De prijs was het opnemen van een single en het maken van een videoclip.

Koyle bestaat ruim 15 jaar en speelt muziek van onder andere Lenny Kravitz, Beastie boys, U2, Queen, AC/DC en the Scene. Opmerkelijk dan ook dat ze niet komen met een cover, maar met een eigen nummer: ‘End of June’. Het idee voor het nummer is afkomstig van gitarist Steven. Hij liep er al een jaren mee, legde het de groep voor en gezamenlijk kwamen ze tot dit nummer.

zomeravond

‘End of June’ gaat over het feit dat het leven mooi is en dat er altijd reden is om te feesten. De reden voor dit feest is een magische zomeravond aan het einde van de maand juni, waarbij het wilde bandleven centraal staat. Naast Steven, bestaat Koyle verder uit Jaco (gitaar), Manu (zang), Fa (drums) en Rol (basgitaar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten