dinsdag 15 januari 2013

Nederlandse zangeres zong voor de grap kuikenliedje in

Pulcino Pio: Het kuikentje Piep (4)            *** hoogste eersteweeks ***

Na Italië, Griekenland, Spanje en Frankrijk kunnen ook wij in Nederland niet meer om het succes van Pulcino Pio heen. Het van oorsprong Braziliaanse kinderliedje, ‘O Pintinho’ van Erisvaldo Da Silva uit 1985, werd in 2012 door Bruno Benvenuti wat aangepast, kreeg de titel Pulcino Pio en werd ingezongen door Morgana Giovannetti, dj bij Radio Globo in Rome. Die draaiden het nummer de hele zomer, waardoor het de eerste plaats bereikte van de Italiaanse hitparade.

vertalingen

De Italiaanse producer Massimiliano Moroldo hoorde de uitvoering van Morgana Giovannetti op Radio Globo. Vanwege het grote succes in eigen land kwam hij op het idee om het in meerdere talen uit te brengen. Hij deed dat samen met Bruno Benvenuti, die de Italiaanse versie had bedacht. Inmiddels zijn er al meer dan 18 versies van!

Nederlandse zangeres

Vervolgens bleek Nederland geïnteresseerd te zijn in het liedje en toen werd Nathalie Aarts (Breda, 6 november 1969) gebeld. Zij kende Moroldo nog uit de tijd dat ze nummers in zong voor Italiaanse acts en zangeres was van the Soundlovers, waarmee ze één hit: scoorde ‘Run a way’ (#21 in 1997). Nathalie, die tegenwoordig met haar dochtertje in Milaan woont, bedacht ‘Het kuikentje Piep’.

langzaam in gezongen

Ze riep voor de tekst de hulp in van oude klasgenoten van de basisschool en familieleden, want ze was inmiddels al 22 jaar uit Nederland weg en er moest wel een correcte vertaling komen. Ook filmpjes van onder andere Asterix & Obelix hielpen haar daarbij. Toen de tekst klaar was, heeft ze die heel rustig in gezongen, waarna het nummer versneld werd afgespeeld. Maar je kunt nog net horen wat ze zingt.

grap

Nathalie vond het hartstikke leuk om te doen en had dit succes niet verwacht. ‘Het was een grapje en ik weet niet wat hier verder uit gaat komen. We zien het wel’. Wel verklapte ze dat het er een vervolg komt, waarin het kuikentje wraak neemt. Waarop? Kijk daarvoor naar het hilarische clipje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten