dinsdag 15 januari 2013

Carnaval / Après-ski hits (2)

Het heeft even geduurd, de eerste aflevering van deze rubriek dateert van 17 november 2012, maar het jaarlijkse feestseizoen met de nodige carnaval en après-ski hits, krijgt deze week (eindelijk?) een vervolg. Drie nieuwe hits dienen zich aan, die we aan je voorstellen.

Cajunmuziek is ook feestmuziek

Rob Ronalds ft DJ Gerrit & Party DJ W: Ons Frans is vrijgezel (70)

De melodie van ‘Ons Frans is vrijgezell’ van Rob Ronalds feat DJ Gerrit & Party DJ W, wordt ten onrechte toegekend aan Captain Gumbo en hun hit ‘Allons a Lafayette’ (#30 in 1991). Dat nummert stamt namelijk al  uit 1928, gezongen door Joe Falcon and Cléoma Breaux. Eigenlijk is het nummer nog ouder, want het is gebaseerd op een oude traditional ‘Jeunes gens de la campagne’. Captain Gumbo, met enkele leden van Toontje lager in de gelederen, was de eerste Nederlandse Cajunband, die muziek speelt uit Lousiana, de bakermat. Vorig jaar vierde de band haar 25-jarig bestaan met een live cd.

Het idee om de melodie van ‘Allons a Lafayette’ te nemen, is afkomstig van DJ Gerrit (Gert-Jan van der Zee en Party DJ W (Willem de Wijs) van Café Costa te Eindhoven. DJ Gerrit werkte al eerder samen met Rob Ronalds in ‘Palo palo bonito’ met Scotch (#65 in 2008). Party DJ W scoorde al hits met Arjon & Feest DJ Bas (‘Zakka zakka’, #10 in 2011) en scoort deze week nog een hit: ‘De blauwe stier’ van Gebroeders Ko & Feest DJ Bas, gestegen van 38 naar #19. Voor Rob Ronalds is ‘Ons Frans is vrijgezel’ zijn vijftiende notering. Ronalds doet dit seizoen veel optredens, door de week in één van de vele skigebieden in Oostenrijk en ’s weekends ergens in Nederland.

Dennie Christian houdt van gezelligheid

Dennie Christian: Tijd voor wat gezelligheid (78)

Ook Dennie Christian mengt zich in het feestgedruis en doet dat met het nummer ‘Tijd voor gezelligheid’, zijn 41e notering. Fans kennen het nummer al langer, want het staat op zijn album ‘Droom met me mee’, dat in oktober uitkwam. Op het album staan niet alleen Nederlandstalige nummers, maar ook ‘I’m a believer’ van Neil Diamond (zijn grote idool) en twee Duitse nummers: ‘Ich bin nicht mehr bei dir’ en ‘Schön war’s’.

Alex strikt Louis van Gaal

Alex: Nooit meer naar huis (81)

Op 23 november kreeg Alex Wielders zijn nieuwe single ‘Nooit meer naar huis’ uitgereikt uit handen van Bondscoach Louis van Gaal. Niet dat van Gaal een groot fan is van Alex zijn muziek, maar tijdens de zomer had Alex veel gedaan voor Spieren voor spieren, en dat is nou net de organisatie waar van Gaal samen met zijn vrouw Truus ambassadeur van is. Een kwestie van voort wat hoort wat.

Nooit meer naar huis’ is een bewerking van de ‘Sloop John B’ van the Beach boys (#1 in 1966). Het nummer staat op het album ‘Feest zonder grenzen’, dat Alex vorig jaar opnam met  muzikanten van het Metropool Orkest. De release stond half november gepland, maar is  uitgesteld tot later dit jaar.

ongeluk

Op 31 augustus is Alex na een optreden in de feesttent in Noordwijk uitgegleden over een stalen plaat, waarbij hij zijn been brak net boven zijn enkel en achter boven op zijn hoofd terecht kwam. Hij heeft daarop tien dagen in het ziekenhuis gelegen. In plaats van de albumpresentatie werd het een singleprestatie, want voor een optreden was Alex nog onvoldoende hersteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten