maandag 20 mei 2013

Gerard Joling in duet met cabaretier

Gerard Joling & Jandino: Mijn liefde (8)

Het werpt z’n vruchten af dat Gerard Joling zijn muziek uitbrengt op Vosound, het platenlabel van Jan Smit. Op 17 januari sloot Joling een contract met het label, en scoorde hij een #1-hit met het door Jan geschreven nummer ‘De nacht voorbij’.

Vorig jaar nodigde Smit de Surinaamse zanger Damaru, met wie hij in 2009 een #1-hit had met ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’, om te komen optreden in Ahoy in Rotterdam, tijdens zijn 15-jarig jubileum. En dan is het contact natuurlijk snel gelegd voor een nummer dat Damaru, wiens echte naam Dino Orpheo Canterburg luidt, had geschreven. ‘Mijn liefde’ heet het en is een hit voor Gerard Joling en Jandino.
Jandino Jullian Asporaat is net als Damaru geboren op de Nederlandse Antillen. Damaru in Paramaribo, hoofdstad van Suriname, Jandino op 9 januari 1981 in Willemstad op Curaçao. Begin jaren ’90 verhuisde Jandino naar Nederland, en groeide op in Rotterdam. Vanaf 2002 werkte hij twee seizoenen bij de jongerentheatergroep Young Stage. Daarnaast speelde hij bij  diverse Nederlandse theatergroepen en deed mee aan The comedy factor.

In 2005 werd hij tweede op Cameretten, het jaarlijkse cabaretfestival. Sindsdien heeft hij vier eigen programma’s gemaakt. Inmiddels heeft ook de tv hem ontdekt, want voor de NTR  maakt hij al een aantal seizoenen de zeer populaire Dino Show.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten