maandag 20 mei 2013

Selena Gomez werkt aan solocarrière en komt naar Nederland

Selena Gomez: Come & get it (84)

2013 lijkt wel het jaar te worden van de actrices die ook als zangeres succes hebben. We hadden al Demi Lovato (‘Heart attack’), Ariana Grande feat. Mac Miller (‘The way’) en
Bridget Mendler (‘Ready or not’). Deze week voegen we een vierde toe en kunnen de dames bij gelegenheid een potje kwartetten.

De vierde actrice/zangeres is Semena Marie Gomez (Grand Prairie, Texas, 22 juli 1992). De 20-jarige Gomez heeft het acteren niet van een vreemde, want haar moeder Amanda Dawn ‘Mandy’ Teefeey, stond een groot deel van haar leven op de planken. Selena is vernoemd naar de gelijknamige Texaanse zangeres Selena, doodgeschoten op 31 maart 1995, toen Gomez nog geen drie jaar jong was.
Selena Gomez begon op haar zevende met acteren in de serie ‘Barney & Friends’. Haar grote doorbraak kwam in 2004, toen ze werd ontdekt door een talentscout van het Disney Channel. Ze kreeg een gastoptreden in The suite life of Zack & Cody en later ook in Hannah Montana.

Net als de drie eerder genoemde actrices/zangeressen, zong Gomez ook regelmatig in de series waarin ze speelde. Vlak voor haar zestiende verjaardag leverde het jaar een platencontract op.

even solo

Met haar band Selena Gomez & the Scene bracht ze drie albums uit, waarvan twee bij ons een notering kregen. De samenwerking met de band ligt nu even stil, want Gomez wil zich richten op een solocarrière. ‘Come & get it’ is de eerste single van haar album ‘Stars dance’, dat deze zomer uitkomt. In maart begon ze aan een wereldtournee, waarbij ze op 3 september de Heineken Music Hall in Amsterdam aandoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten