maandag 20 mei 2013

Sri Langkese covert Zuid-Afrikaans liedje

Thamara Kingma: Hamba nawe (73)

In 2010 scoorde het Zuid-Afrikaanse Mafikizolo een hit met ‘Marabi’ (#8). Het nummer stamt uit 2002 en was afkomstig van het album ‘Sibongile’, maar was in 2010 het thema van Studio Sportzomer, het dagelijkse programma rond het WK voetbal. Op hetzelfde album staat ook het nummer ‘Ndihamba nawe’, dat nu een notering krijgt in het Nederlands. Anno 2013 heeft Pascal de Vormer het ‘Hamba nawe’ genoemd.

‘Hamba Nawe’ wordt gezongen door Thamara Kingma, geboren op 8 februari 1991 in het plaatsje Nuwara Eliya op Sri-Lanka. Ze groeide echter op in West-Knollendam, omdat ze, nog maar anderhalf maand jong,  geadopteerd was door Nederlandse ouders. Op haar twaalfde verhuisde ze met hen naar Texel, waar zij een hotel, bungalowpark en restaurant runnen. Sinds 2012 woont Thamara in Epe op de Veluwe.

Op Texel ontstond de liefde voor muziek, speelde ze in musicals en deed mee aan talentenjachten. Vorig jaar werd ze toegelaten tot Tim Koldenhof Producties in Apeldoorn, een opleiding in theater, film, zang, dans en musical. In Epe kwam ze in contact kwam met Blue Ocean Records en kreeg ze de gelegenheid om ‘Hamba Nawe’ in te zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten