zondag 16 juni 2013

Austin Mahone verdient $ 50.000 per maand

Austin Mahone: What about love (44)

Twee keer eerder dit jaar deed Austin Mahone een poging om door te dringen tot de Single Top 100. Maar beide pogingen, ‘Say you’re just a friend’ feat. Flo rida en ‘Heart in my hand (piano version)’, kwamen niet verder dan de Bubbling Under Top 100, de wachtkamer. De aanhouder wint, want met ‘What about love’, zijn vijfde single (waarvan twee promotiesingles), lukt het de zanger wel. Dat dankt hij misschien wel een beetje aan zijn Nederlandse fanbase, de kijkers naar de Kids Top 20 op ZAPP, het kinderkanaal van de publieke omroep, want in die lijst scoort hij al lange tijd.

Austin Mahone (San Antonio, Texas, 4 april 1996), werd opgevoed door zijn moeder; zijn vader overleed toen hij nog maar dertien maanden was. Uit verveling zette hij in 2011  filmpjes op YouTube, waarbij hij nummers zong van Justin Bieber. Niet vreemd dus, dat hij de nieuwe Bieber wordt genoemd. Kort daarna werd hij ontdekt en kreeg hij een platencontract.

Mahomies

Inmiddels heeft Mahone het voorprogramma verzorgd van Taylor Swift. Met alle merchandise (stickers, petjes etc.) haalt hij per maand $ 50.000 binnen! Als zijn album ‘Junior year’, dat in het najaar verschijnt, ook zo’n groot succes wordt, zal dat bedrag in no-time zijn verdubbeld. Mahone speelt drums en gitaar. Bieber-fans noemen zich believers, fans van Mahone, Mahomies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten